TESLA

NOVINAR: Gospodine Tesla, šta je to Rat Zvijezda? Kažu da će se voditi po vašim otkrićima.
TESLA: Ta otkrića se odnose na Gornje Stanje. Greškom su dospjela do onih koji su ih naopako razumjeli i zloupotrijebili. To su planovi i spisi o pomjeranju zvjezdanih i planetarnih putanja u cilju postizanja čovjekove besmrtnosti.
NOVINAR: Gospodine Tesla, opet se šalite sa mnom!
TESLA: Mladiću, zar ne radite za Bilten Besmrtnosti? Gospođica Dikinsom i gospodin Vitmen to ne bi smatrali šalom.
NOVINAR: Oprostite, to je od moje zbunjenosti. Priča se da se da ste ovđe u Kolorado Springsu sagradili Radio-stanicu kojom ste uspostavili vezu sa Vanzemaljcima.
TESLA: To je razgovor matematikom ili Enohovim jezikom.
NOVINAR: Proroka Enoha?
TESLA: Proroka i Božjeg ljubimca. Dok sam se bavio matematikom, prebacivao sam se u stanje i mjesto koje se može opisati kao Raj. Ozdravljao sam rešavajući matematičke i astronomske jednačine. Moja Radio-stanica je, nažalost, nesavršena i ja sam uspio jedino da primim brojeve 1, 2 i 3. Oni dolaze sa Marsa.
NOVINAR: Šta znače ti brojevi, gospodine Tesla? Da li ono vječito trojstvo svih religija i filozofija?
TESLA: Odveć ste radoznali, gospodine novinaru! Neću vam kazati. Biće pametnije da pogledamo šta je sa munjama i gromovima. Nema ništa zanimljivije od bure i grmljavina. Moji asistenti su, izgleda napravili neku grešku. Trebalo je da se munje tako rasporede da kruže oko planinskog vrha kao oluje svih boja i svjetlosti.
NOVINAR: Ima ih na desetine hiljada! Planina tutnji od njih!
TESLA: Eto vam slike Rata Zvijezda! Oružje je pogrešno upotrijebljeno. Ali ispravićemo to! Požurimo samo!
NOVINAR: Gospodine Tesla! Sačekajte!… Juri poput zraka!… Gospodine Tesla!… Đe li se sakrio taj vraški čovjek?… Nikoga tu nema osim pobijesnjelih munja koje sjeku nebo, i gromova koji udaraju u planinu. Prava Valpurgijska noć iz Fausta.
GLAS ŽENE IZ NEBA: Nikola! Opet je pobjegao! Odmah kući, Nikola!
NOVINAR: Glas dolazi iz Neba… Ko to govori?… Gospodine Tesla, kuda ste nestali? Treba da završimo naš razgovor… Da li ga i vi tražite, Gospođo?
GLAS ŽENE IZ NEBA: Tražim Nikolu, moga dječaka. Šta je opet napravio? Uvijek brige sa njime!
NOVINAR: Gospođo, ja sam razgovarao sa naučnikom Nikolom Teslom. Nikakav dječak ovđe nije bio.
GLAS ŽENE IZ NEBA: Zaspali ste, mladi gospodine, i to sanjali. Ukoliko vidite moga Nikolu, pošaljite ga, molim vas, Gore. Recite da ga traži Majka!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=1686

Objavio dana srp 13 2011. u kategoriji Razgovor. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN