‘O miševima i ljudima’ na Grad tetatru

Predstava „O miševima i ljudima“, koju je po djelu nobelovca Džona Stajnbeka režirao Dino Mustafić, biće izvedena u četvrtak 25. jula, u 21 sat, pred budvanskom publikom na Sceni između crkava, u okviru festivala Grad teatar.

 

Ispričana egzistencijalistički i emotivno, „O miševima i ljudima“ jedinstvena je priča koja dirljivo govori o istinskom prijateljstvu, ali i o krahu američkog sna, tj. o očaju i beznađu ljudi za vrijeme Velike depresije.  Vanvremenska priča čini ovo djelo revolucionarnim za svako vrijeme jer govori o pravu na život i kada smo drugačiji od većine. U fokusu je jedno neobično prijateljstvo – između Džordža, čestitog i dobrog čovjeka, i Lenija, krupnog i snažnog muškarca sa umom đeteta. Oni čine porodicu, držeći se jedan drugog kako bi pobijedili usamljenost i otuđenost… 

 

Igraju: Mišo Obradović, Miloš Pejović, Branko Ilić, Pavle Ilić, Vule Marković, Marija Đurić, Dejan Đonović i Božidar Zuber.

 

Dramatizaciju i dramaturgiju potpisuje Stela Mišković, scenografiju je uradila Smiljka Šeparović-Radonjić, kostime Lina Leković, dok je autorka muzike Tamara Obrovac.

 

Gradsko pozorište ovu predstavu realizovalo je u koprodukciji sa Barskim ljetopisom.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=7464

Objavio dana srp 24 2019. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN