Promocija knjige za djecu “Pero plavog feniksa”

U okviru redovnog književnog programa KIC-a „Budo Tomović” u utorak, 2. aprila biće predstavljena knjiga za djecu „Pero plavog fenikisa“ Olge Gojnić Borilović. Program će se održati u Multimedijalnoj sali od 17 sati.

Pored autorke, na promociji će učestvovati Žarko Stanišić, mlađoj publici poznatiji kao Žarko Žabac, dječiji animator i autor dječijih emisija.

,,Pero plavog feniksa“ je priča koja će učiniti da se svako dijete (ali i odrasli) zapita da li činimo dovoljno za prirodu, te na koji način bi svako od nas mogao da doprinese njenom očuvanju. Zahvaljujući bogatstvu jezika i raskoši slikovnih rješenja, imaginativnoj snazi kako verbalnih tako i vizuelnih efekata, možemo da se osjetimo dijelom svega što dječak želi da sačuva, a možda i da, pomalo, i mi budemo taj dječak. Ovo je djelo koje zaslužuje da se nađe u dječijim bibliotekama, ne samo zbog poruka koje se tiču ekologije, već i zbog svega što poručuje i afirmiše kad je prijateljstvo u pitanju.

Ovim programom proslavljamo i Svjetski dan dječje knjige, koji se svake godine obilježava 2. aprila, na dan rođenja Hansa Kristiijana Andersena, promovišući značaj i razvijanje navike čitanja kod djece najranijeg uzrasta.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=9914

Objavio dana ožu 31 2024. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN