Bojkot studenata Filozofskog fakulteta

Nikšić – Veliki broj studenata Filozofskog fakulteta u Nikšiću bojkotovao je jučerašnje izbore za Studentski parlament zbog „neregularnosti i netransparentnosti“, kako su kazali organizatori bojkota.

No ipak, organizatori izbora su uspjeli da skupe više od petnaest odsto glasača i izaberu dva kandidata iz aktuelne garniture studenata, koji su na čelu Studentskog parlamenta već više od tri godine.

Studenti istorije Slobodan Radović, Boban Batrićević i Milica Perazić, koji nijesu uspjeli da se kandiduju na izborima, izjavili su da će bojkotovati sve dok im se ne omogući pravo na učešće na izborima. Oni su pozvali i studente ostalih studijskih programa da im se pridruže u borbi za svoja prava.

Naime, oni su izigrani tako što su studentska organizacija i Fakultetska izborna komisija (FIK) objavili oglas tek posljednjeg dana (22. oktobra), i to po isteku roka za kandidaturu, iako je trebalo da oglas bude istaknut od 15. do 22. oktobra, koliko je trajao rok za podnošenje prijava.

Ono što stvar čini još apsurdnijom, jeste činjenica da jedan od kandidata vladajuće studentske garniture uopšte nema status studenta. Radović i Batrićević su istakli da će istrajati u borbi za svoja prava, a ako ni to ne urodi plodom, podnijeće krivične prijave protiv Uprave fakulteta.

 

 

[Zrcalo.me]

 

 

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=436

Objavio dana stu 12 2010. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN