Zvuci džeza na Žabljaku

Festival Wild Beauty Art nastavlja sa programima predstojećeg vikenda kroz koji spajaju prirodnu ljepotu, nesvakidašnje ambijente i kvalitetan muzički sadržaj, i na taj način brendiraju Crnu Goru kao mjesto sa jedinstvenim kulturnim sadržajem. U petak, 7. avgusta, na Crnom jezeru u 18h, planiran je nastup sastava MP Trio Gypsy Jazz, kog čine crnogorski džez gitarista Miladin Mičko Peruničić, gitarista Ivan Ivanović i basista Davor Novak, a koji će se publici predstaviti sa gypsy džez zvukom. Kao i prethodnog vikenda, program planiran u Luštici Bay odložen je za kasniji datum.

Drugo izdanje festivala Wild Beauty Art planirano je od 31. jula do 22. avgusta, na nekoliko lokacija širom Crne Gore – na već prepoznatljivoj lokaciji festivala, Crnom jezeru na Durmitoru, na UNESCO lokalitetu Stećci, kao i na novoj primorskoj sceni festivala, jedinstvenom ambijentu Luštice Bay. Prvi program uspješno je održan u petak, 31. jula nastupom sastava Ars Longa kog čine violinista Nenad Jovanović, flautistkinja Tamara Knežević i kontrabasista Vasilije Gagović. Njihov nastup na sceni kod Crnog jezera izazvao je brojne pozitivine reakcije lokalnog stanovništva i turista prisutnih na Žabljaku. Program planiran za prošli vikend u Luštici Bay odložen je do daljnjeg.

Realizacija svih programa festivala Wild Beauty Art planirana je na otvorenom prostoru, uz maksimalno poštovanje mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, kako bi se osigurala bezbjednost publike, muzičara i tima festivala. Ulaz na sve događaje u okviru Wild Beauty Art festivala je slobodan, a organizacioni tim, pokrovitelji i partneri festivala mole publiku da se pridržava mjera NKT-a, naročito u pogledu nošenja zaštitnih maski i držanja distance.

Drugi festival Wild Beauty Art se održava uz podršku Ministarstva kulture Crne Gore i Turističke organizacije Žabljaka, u saradnji sa Ministarstvom turizma, Nacionalnim restoranom Crno jezero, Nacionalnim parkom Durmitor, Lušticom Bay i Međunarodnim festivalom KotorArt. Organizator zadržava pravo izmjene programa u skladu sa epidemiološkom situacijom. Najnovije informacije o realizaciji programa Wild Beauty Art se mogu pronaći na Facebook i Instagram profilima Festivala, kao i na Internet stranici www.wildbeautyart.me 

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=8428

Objavio dana kol 6 2020. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN