ŽIVOT JE KABARE

Austrijski umjetnik Robert Verner nastupiće u utorak i srijedu (21. i 22. jul) na kotorskoj Pjaci od salate, kao ovogodišnji gost Don Brankovih dana muzike. S početkom u 21 sat, on će se predstaviti kao svestrani umjetnik – pijanista i kompozitor, pjevač i šoumen. Koncerte je sponzorstvom podržala Ambasada Austrije u Crnoj Gori, dok je partner koncerata „Yamaha“.

Verner je klavir počeo da uči od svog oca, a nastavio je sa školovanjem u Beču, gdje je postao fasciniran muzikom koju taj grad pruža, prije svega, operom i džezom. Tokom studija klavira u Bratislavi, polje interesovanja je proširio na različite muzičke stilove.Pjevačku karijeru je započeo s operetskim repertoarom, a nastavio kao solista (kontra tenor) u Bečkoj državnoj operi, gdje je bio angažovan 25 godina. Za to vrijeme, počeo je i da komponuje. Оbjavio је više kompakt-diskova sa svojim djelima, među kojima su „Emotion“ (1995) i „Today“, „Tomorrow“, „Forever“ (2010). Komponuje po porudžbini, piše filmsku muziku, muziku za umjetničko klizanje, a napisao je i mjuzikl „Grof Drakula“ (2013). Od 2008. godine, posebnu pažnju posvećuje tematskim nastupima: „Classic meets Jazz“, „Bečke večeri“, „Lične kompozicije“, kao i večerima na kojima uz njegovu muziku svoje tekstove čita etiopijski princ Asfa-Vosen Aserate.

 

 

 

 

 

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=3831

Objavio dana srp 20 2015. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN