“Žensko pismo”

Promocija temporalne antologije pod nazivom “Žensko pismo” koju je priredila i tehnički pripremila Deana Sailović biće premijerno podgoričkoj publici predstavljena u utorak, 16.aprila u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović” u 20 sati.

O antologiji će govoriti: recezent Vladislav Vlahović, Milojka Banduka, Slavka Klikovac, Esma Sarić, Milica Aranitović Popović, Maja Mišnić, Nina Sarić, Sandra Stanković Pavličić i Deana Sailović.

“Žensko pismo – temporalna Antologija ženskog aforizma predstavlja stvaralaštvo 180 žena regiona u 120 godina. Knjigu otvara kraljica Natalija koja je prva objavila knjigu aforizama 1897. Za njom se u četiri hronološka poglavlja predstavljaju dame koje su pisale ili još uvek pišu najkraću književnu formu. Ovo je prva ovakva Antologija na svetu i bio je pravi izazov napraviti je. Na knjizi sam radila svakodnevno tri godine i verujem da sam uspela da predstavim svu raskoš ženske kreativnosti i lucidnosti.

Žensko pismo je na konkursu ministarstva kulture bilo svrstano u kategoriji kapitalna dela i dela od posebnog značaja, ali kao satirično delo nije dobilo sredstva za finansiranje, jer satira nikada nije bila prioritet. (i od ovog bi se mogao napisati dobar aforizam).

Antologija je do sada predstavljena u dvorcu kralja Nikole u Baru, UKS-u u Beogradu i u opštinskoj sali Magistrat u Sremskim Karlovcima. Sleduju nam promocije u Hrvatskoj, Sloveniji, Makedoniji, BIH.” Deana Sailović

 

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=7096

Objavio dana tra 14 2019. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN