Završen muzički festival A TEMPO

Koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra i Crnogorskog horskog ansambl održan je sinoć u Crnogorskom narodnom pozorištu. Inače, to je posljednji program X međunarodnog muzičkog festivala „A Tempo“.

Crnogorski horski ansambl su činili: hor „Stanko Dragojević“ iz Podgorice, hor Muzičke akademije sa Cetinja, hor muzičke škole „Vida Matjan“ iz Kotora i hor muzičke škole „Vasa Pavić“ iz Podgorice. Zvanični dirigenti su bili Darinka Matić-Marović i Radovan Papović. Kao solisti nastupili su Snežana Savić-Sekulić (sopran), Ivica Šarić (bas) i Vladana Perović (klavir). Horove su pripremali Ilija Dapčević, Aleksandra Knežević, Zoja Đurović i Mihailo Lazarević.

Na programu koncerta bila su djela Ilije Lakešića „Rapsodija za violinu i orkestar“, Borislava Tamdžića „Rapsodija za klavir i orkestar“ i Žarka Mirkovića „Triptih za soliste, hor i orkestar“ koji je inače premijerno izveden.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=1466

Objavio dana tra 28 2011. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN