Završen Festival gudača i Tolstojeva ”Priča o konju”

Devetog dana 23. Kotorskog festivala pozorišta za djecu na Ljetnjoj pozornici u sklopu glavnog pozorišnog programa, predstavilo se Dečje pozorište iz Subotice predstavom ”Priča o konju“. U pitanju je priča L. N. Tolstoja o životu, sudbini, nedaćama, usamljenosti, koju je na scenu postavio Živojin Joković, jedan od najznačajnijih stvaralaca lutkarskog pozorišta na prostorima bivše SFRJ.

Ljetnja pozornica, Priča o konju (10+) | Dečje pozorište Subotica, Foto: Duško Miljanić

Ljetnja pozornica,
Priča o konju (10+) | Dečje pozorište Subotica, Foto: Duško Miljanić

Impresivnu priču koja nikog ne ostavlja ravnodušnim, odigrali su i sinoć u Kotoru: Boško Boškov,  Olivera Begović, Branislav Trifković, Imelda Vereš, Gertrud Fridrik, Elvira Gal, Jelena Rašković, Kalo Bela i Greguš Zalan.

U sklopu pratećeg programa u Kulturnom centru je izvedena predstava “Carev zatočenik”, Teatra 91 iz Aleksinca. Na Trgu od oružja nastupili su polaznici Javne predškolske ustanove “Radost” iz Kotora, a zatim i Studio za moderni ples, balet i mažoretke “Alisa”, takođe iz Kotora.

Sinoć je završen Međunarodni festival gudača koncertom “Svi sviraju mi muziciramo” u izvođenju gudačkog orkestra pod dirigentskom palicom Vilija Ferdinandija.

Danas 10. jula u glavnom programu nastupa “Tam Teatromuzika” iz Italije sa predstavom “Pikablo”, koja je posvećena čuvenom slikaru Pablu Pikasu. Predstava će početi u 20 časova u Kulturnom centru.

U sklopu pratećeg programa u 21.30 časova na Ljetnjoj pozornici biće izvedena predstava “Betnom mahala”, u izvođenju Dramske trupe “Joj evo ih ovi”, Novi Pazar.

 

Sjutra 11. jula, u glavnom programu biće izvedena još jedna predstava posvećena slikaru,  “Anima blu”, posvećena Marku Šagalu. Predstava će biti izvedena na Ljetnjoj pozornici u 21.30 časova.

Koncert Kotorske grupe “Škovacijera” biće održan u 21.30 časova  na Trgu od oružja a u 22 časa, u Kulturnom centru, predstava “Bogojavljenska noć”, dramskog studija mladih Gradskog pozorišta iz Bečeja,  Srbija.

 

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=3448

Objavio dana srp 10 2015. u kategoriji Izvještaj, Novinarstvo. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN