XLVII Muzički festival mladih Crne Gore

Muzički festival mladih Crne Gore, 47. po redu, otvoren je danas u podne u Kraljevskom pozorištu „Zetski dom“ edukativnim programom „Karneval životinja“ u kojem su učestvovali studenti umjetničkih akademija iz Prijestonice Cetinje, te nastupom učenika Umjetničke škole za muziku i balet „Vasa Pavić“ iz Podgorice i dječjeg hora škole za osnovno muzičko obrazovanje „Savo Popović“ Cetinje.

U 20 sati na sceni Zetskog doma nastupio je trio „Variete Montenegro“ u sastavu: Dijana Orlandić, flauta, Miroslav Ilić, harmonika i Petar Dobričanin, gitara. Njihov repertoar čine djela Hermosa, Vivaldija, Djensa i Vlasova. Zatim je nastupio klavirski duo „Tra noi“, koji čine Jelena Vukmirović i Ivana Pešić. One su izvele djela argentinskog kompozitora Astora Pjacole.

 

U petak, 13. maja u 20 sati, u okviru zatvaranja Festivala, biće upriličen koncert „Makedonska nokturna“ Eme Popivode, koja će na klaviru izvesti djela kompozitora Dimitrija Bužarovskog.

Festival se održava u organizaciji škole za osnovno muzičko obrazovanje „Savo Popović“ Cetinje i Aktiva direktora muzičkih škola Crne Gore, dok se takmičenje u različitim disciplinama, osim u Muzičkoj školi, održava u više institucija na Cetinju (Muzička akademija, Narodni muzej Crne Gore, Nacionalna biblioteka Crne Gore „Đurđe Crnojević“).

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=9324

Objavio dana svi 12 2022. u kategoriji Novinarstvo, Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN