Wild Beauty Art na Žabljaku

Novi festival umjetnosti pod nazivom Wild Beauty Art, održaće se na Žabljaku od 19. do 23. avgusta, uz pokroviteljstvo Ministarstva turizma i održivog razvoja, Turističke organizacije Žabljaka i podršku Nacionalnog parka Durmitor i Turističkog centra Durmitor. Kroz ovaj projekat, ekipa koja gotovo dvije decenije realizuje KotorArt pruža još aktivniji doprinos u brendiranju Crne Gore kao turističke destinacije koja nudi najkvalitetnije umjetničke i kulturne sadržaje, ne samo u Kotoru i drugim primorskim mjestima, već od ove godine i na śeveru Crne Gore, tačnije na Durmitoru.

Ovogodišnji Wild Beauty Art je fokusiran na Durmitor i Žabljak, sa planiranim programima na Crnom jezeru, Sedlu, Savinom kuku, Mostu na Đurđevića Tari, UNESCO lokalitetu stećaka i drugim lokacijama u prirodi. Planirani programi pažljivo su osmišljeni kao spoj vrhunskog umjetničkog kvaliteta i muzičkih djela prijemčivih široj publici, kako domaćoj tako i inostranoj. U saradnji sa lokalnim organizacijama među kojima je i Gorska služba, festival će ponuditi nekoliko dnevnih nastupa različitih sastava mlađih muzičara – Gypsy Jazz Trio i Mockingbirds na lokacijama kao što su Savin kuk, Sedlo i Stećci, dok će centralni večernji događaji počinjati od 19.30h  na sceni na Crnom jezeru. Predviđeni su nastupi dua gitara Srđan Bulatović i Darko Nikčević, koji će 19. avgusta svirati svoje nove kompozicije kao i originalne obrade tradicionalnih crnogorskih pjesama. Za 20. avgust je planiran nastup vodećeg džez sastava iz Mađarske Bágyi Balázs New Quartet.  Na istom mjestu, kao finale prvog Wild Beauty Art festivala 23. avgusta, predviđen je klavirski resital jednog od najrenomiranijih pijanista današnjice, profesora na Univerzitetu u Majamiju, Kemala Gekića.

“Kotor je uvijek bio evropska kapija Crne Gore, što je KotorArt, u pogledu umjetničkih dešavanja, u protekle gotovo dvije decenije sasvim opravdao. Vjerujemo da ćemo pažljivo osmišljenim programom uspjeti da nestavarno lijepe ambijente Crnog jezera i drugih lokacija Durmitora, uveličamo dodatnom vrijednošću koju nosi istinska umjetnost. Uz saradnju sa divnim ljudima iz ovog kraja, potpuno smo uvjereni da će platforma Wild Beaty Art imati uspješno “vatreno krštenje” i da je pred njom svijetla budućnost ” – istakli su iz PR službe Festivala.

 

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=7525

Objavio dana kol 2 2019. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN