Vulgarni teatar – MANS

Neki ljudi žive da bi se narugali drugim ljudima. MANS transformisan u ulični, vulgarni, teatar zauzima prvo  mjesto u Podgorici, po mojoj procjeni. Reditelj, scenarista i glavna glumica je Vanja Ćalović. Pošto nema prijatelja da joj reče: „Ej, Vanja, ne avetaj! Stani malo!“ – ja ću nešto morati da joj kažem jer mi je žao što se prosipa.

Vanja, zamolila bih vas da, za početak, potražite neku kreativnu osobu da onome što činite udahne bar malo duše, da neki smisao. Vaše, jadno, primitivno pozorište vrijeđa inteligenciju obrazovanog čovjeka tj. čovjeka koji ima u sebi sistem vrijednosti.

Vanja, ovim što radite po ulici, tačno ste pokazali sliku vaše mentalne strukture i nije dobro što se sve toliko dobro vidi. Obraćate se najprimitivnijem nivou ljudske svijesti – onoj životinji u čovjeku. I, na nesreću vašu, to i promovišete. Žalosan je to teatar.

Daću vam ideju, ako mislite da živite u vrijeme pasa i mačaka. Lajte ili mjaučite po ulicama! Bolje je i to nego da nastavite sa ovim nekreativnim pozorištem.

 Nama, poznavaocima i ljubiteljima teatra, od vaših nekreativnosti se povraća, ali stvarno.To što radite je kič,Vanja! Teški kič!

I još nešto, na kraju, da kažem. Vaše kič parade etiketiraju, osuđuju. Zar vam niko nije rekao da na to nemate pravo,Vanja? Malo viška ste osilili, uzbičili što bi se kod nas reklo, pa vam je đavo pamet popio. Nemojte se ponašati kao retardirano dijete. Nemate pravo na to, zbog onih koji još vjeruju u vas.

(prenijeto za bloga www.bosiljkakankaras.com )

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=2088

Objavio dana srp 14 2012. u kategoriji Stav. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

1 Komentar za “Vulgarni teatar – MANS”

  1. Žarko Andrijevica

    Dao bi joj ja što joj niko uzeo nebi!

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN