VJERA JE STANJE UMA

Kroz vjekove, religionisti su opominjali mase koje su se borile da „imaju vjeru“ u ovu ili onu dogmu ili vjeroispovijest, ali su propustili da kažu ljudima KAKO da imaju vjeru. Nijesu rekli da je vjera stanje uma, i da može biti i izazvana autosugestijom.
Imajte vjeru u sebe; vjeru u beskraj. VJERA je „vječni eliksir“ koji daje život, moć i pokreće u akciju impulse misli!
Prethodnu rečenicu vrijedi pročitati i drugi, i treći, i četvrti put. Vrijedi je pročitati naglas!
VJERA je polazna tačka za stvaranje bogatstva!
VJERA je osnova svih „čuda“ i svih misterija koje se ne mogu objasniti naučnima pravilima!
VJERA je jedini poznati protivotrov NEUSPJEHU!
VJERA je element, „hemija“ koja kada se pomiješa sa molitvom, daje direktnu komunikaciju sa neograničenom inteligencijom.
VJERA je element koji pretvara običnu vibraciju misli, proizvod ograničenog uma, u duhovni ekvivalent.
VJERA je jedini posrednik preko koga kosmička sila neogranične inteligencije može biti upregnuta i iskorišćena.
SVAKA PRETHODNA IZJAVA SE MOŽE DOKAZATI!
Dokaz se jednostano i lako može pokazati. Prikriven je u principu autosugestije. Hajde da zbog toga usredsrijedimo pažnju na temu autosugestije i otkrijemo šta je to i šta se njome može postići.
Dobro je poznata činjenica da čovjek na kraju VJERUJE u ono što ponavlja sebi, bez obzira da li je to istina ili laž. Ako osoba ponavlja laž iznova i iznova, ta će laž biti prihvaćena kao istina. Štaviše, u nju će se VJEROVATI kao da je istina. Svako od nas je ono što jeste, zbog DOMINANTNIH MISLI kojima dozvoljavamo da okupiraju naš um. Misli koje su namjerno stavljene u naš um i koje su ohrabrene s naklonošću i sa kojima je pomiješana bilo koja emocija ili više njih, čine motivacione snage koje upravljaju i kontrolišu svaki naš pokret, radnju i djelo!
MISLI KOJE SU POMIJEŠANE SA BILO KOJIM OSJEĆAJEM EMOCIJA, ČINE „MAGNETSKU“ SILU KOJA PRIVLAČI, IZ VIBRACIJA ETRA, DRUGE SLIČNE ILI POVEZANE MISLI.
Misao tako „magnetizovana“ emocijom može biti upoređena sa sjemenom koja, kada se zasadi u plodnu zemlju, klija, raste i množi se iznova i iznova, sve dok ono što je u početku bila mala sjemenka ne postane bezbroj miliona sjemenki ISTE VRSTE!
Etar je velika kosmička masa vječnih sila vibracije. Sastavljen je i od destruktivnih i od konstruktivnih vibracija. On stalno nosi vibracije straha, bijede, bolesti, propasti, nesreće; i vibracije napretka, zdravlja, uspjeha i sreće, isto kao što nosi zvuk stotine orkestara, stotine ljudkih glasova, od kojih svi održavaju sopstvenu individualnost i načine identifikacije kroz medijum radija.
Iz velikog skladišta etra, ljudski um konstantno privlači vibracije koje su u skladu sa onim što DOMINIRA u njegovom umu. Bilo koja misao, ideja, plan ili cilj koji neko drži u svojoj glavi privlači od vibracija iz etra, gomilu svojih rođaka, dodaje ove „rođake“ sopstvenoj sili i raste dok ne postane dominantni, MOTIVACIONI GOSPODAR individue u čijem umu je smješten. Informacija se lako prenosi: bilo koja ideja, plan ili cilj može biti usađen u um ponavljanjem misli. Evo zbog čega ste zamoljeni da napišete svoju glavnu namjeru, ili KONAČNI GLAVNI CILJ, naučite ga napamet i ponavljajte jasnim riječina, dan za danom, dok ove vibracije zvuka ne dopru do vaše podsvijesti.
Mi smo ono što jesmo zbog vibracija misli koje pokupimo i registrujemo kroz stimulans naše svakodnevne okoline.
Odlučite da odbacite uticaje bilo kog nesrećnog okruženja i da izgradite sopstveni život po NARUDŽBINI. Uzimajući inventar mentalnih prednosti i obaveza, otkrićete da je vaša najveća slabost u nedostatku samopouzdanja. Ova smetnja se može prevazići, a nesigurnost prevesti u hrabrost, pomoću principa autosugestije. Primjena ovog principa može biti ostvarena jednostavnim uređivanjem impulsa pozitivnih misli izjavljenih u pisanom obliku, zapamćenih i ponovljenih, dok ne postanem dio radne opreme podsvjesne sposobnosti vašeg uma.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=1811

Objavio dana ruj 13 2011. u kategoriji Uvjerenja. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN