„Viza“ na Grad Teatru

U petak, 16. jula, na sceni između crkava, sa početkom u 21 čas, kao dio off programa festivala, biće izvedena  predstava „Viza“. Predstava je produkcija Budvanske škole glume, rađena po tekstu Vide Ognjenović, a u režiji  Jovane Todorović i asistenta Monje Vuksanović.

Budvansku školu glume vodi magistar dramskih i audio-vizuelnih umjetnosti, glumica Jovana Todorović.

Kompletan program škole obuhvata glumu, dikciju, scenski pokret i ples, kulturu govora i pisanja, vježbe koncentracije, kao i igru kroz odabrane glumačke likove i predstave domaćih i stranih pisaca.

U predstavi igraju učenici 8. i 9. razreda budvanskih osnovnih škola. Predviđeno je da svaka grupa ima javni nastup u vidu pozorišne predstave, u okviru off programa festivala „Grad Teatar“ Budva. Time Grad teatar podstiče i daje podršku njegovanju pozorišne kulture   kod djece školskog uzrasta, sa nadom da će nastaviti da prate pozorište i u budućnosti, bilo kao publika, bilo kao samostalni stvaraoci.

 

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=8854

Objavio dana srp 15 2021. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN