“Viva vox” u Podgorici

VIVA VOX  Popularni „Viva Vox“ hor prirediće koncert u okviru manifestacije „Podgoričko ljeto 2016“ u petak, 8.jula, na terasi Kulturno – informativnog centra „Budo Tomović“, sa početkom u 21 sat.

 

Nastup ovog prestižnog hora u Podgorici obilježiće tradicionalno bogat i raznovrstan repertoar, savršeni aranžmani i dobre koreografije.

Hor Viva Vox iz Beograda, predvođen dirigentkinjom Jasminom Lorin, postoji od 2005. godine. U svoje nastupe od 2009. godine uvodi ritmičku podršku bitboksa, vokalne tehnike kojom se imitiraju zvuci bubnjeva i perkusija, i okreće se izvođenju popularne muzike isključivo glasovima, bez instrumentalne pratnje (a cappella). Ova kombinacija čini ih jedinstvenim u regionu.

Širu popularnost u zemlji i svijetu stekli su 2011. godine, kada je video snimak njihovog izvođenja pjesme “Du hast” njemačkog benda Rammstein postao hit na društvenoj mreži YouTube. Nakon toga uslijedio je koncert u beogradskom Sava Centru 1. decembra 2011. godine, za koji su karte bile rasprodate već dvije nedjelje unaprijed. Na ovom koncertu prvi put su u svom maniru izveli miks pjesama britanskog benda „The Prodigy” koji je po popularnosti nadmašio njihovu obradu pjesme “Du hast”. Samo godinu dana kasnije, početkom decembra 2012, “Viva Vox” je pred prepunom velikom salom Sava Centra održao ne jedan, već tri koncerta u nizu. Ostatak svijeta dobio je priliku da ih sluša uživo na turnejama u Poljskoj, Češkoj, Austriji, Bjelorusiji i mnogim drugim zemljama, a domaća i regionalna publika na koncertima koje neprestano održavaju širom Srbije, ali i na festivalima kao što su Belgrade BeerFest, Exit i Sea Dance.

Vrhunac njihove dosadašnje karijere predstavlja koncert u sali Generalne skupštine Ujedinjenih Nacija 2013. godine. Kao jedini muzički sastav iz Srbije koji je ikada nastupio u ovoj dvorani, “Viva Vox” se pridružio listi probranih svjetskih muzičara kojima je pripala ta velika čast. Drugi koncert koji je obilježio karijeru hora bio je nastup u Velikoj hali naroda u Pekingu, pred velikim brojem visokih državnih funkcionera Kine.

U okviru proslave desetog rođendana hora, osim izlaska prvog spota i albuma, “Viva Vox” je održao najveći koncert u dosadašnjem toku karijere 9. maja 2015. u beogradskoj Kombank Areni.

         Ulaznice se od 4.jula mogu kupiti svakog radnog dana na biletarnici KIC-a (9 – 21h) po cijeni od deset eura.

Više podataka o ansamblu na sajtu: http://www.vivavoxchoir.com/

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=4907

Objavio dana srp 3 2016. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN