VII Dani gitare

Sedmo izdanje tradicionalnog podgoričkog muzičkog festivala „Dani gitare“ održaće se u Narodnoj biblioteci „Radosav Ljumović“ u Podgorici 6. i 7. novembra 2022. godine.

Po koncertnom programu će u neđelju, šestog novembra, biti upriličena dva uzastopna koncerta. U 19 sati će nastupiti austrijski gitarista Florijan Palijer (Florian Palier), dok će u 20 sati nastupiti crnogorski Trio Variete kojeg čine flautistkinja Dijana Orlandić, harmonikaš Miroslav Ilića i gitarista Petar Dobričanin. Śutradan, sedmog novembra, biće organizovani uzastopni koncerti srpskog gitariste Zorana Krajišnika i potom crnogorskog dua Bojane Brajović na gitari i Borisa Nikčevića na flauti.

Što se tiče ostalih djelatnosti, u okviru ovogodišnjih Dana gitare biće organizovana i predavanje i majstorske radionice u Koncertnoj sali JU UŠMB „Vasa Pavić“. Radionicu će u neđelju, šestog novembra, voditi Zoran Krajišnik u 13 sati dok će śutradan, sedmog novembra, u istom terminu radionicu voditi Florijan Palijer.

Ovogodišnji Dani gitari potpomognuti su od strane Sekretarijata za kulturu i sport Podgorica, Narodne biblioteke “Radosav Ljumović Podgorica kao i od JU UŠMB „Vasa Pavić Podgorica.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=9469

Objavio dana stu 3 2022. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN