VIDICI PODGORIČKE MODERNOSTI

Za Stojana Stamenića, kolumnistu Objektiva, vrlo brzo ključni zadatak je postao – da pokuša da uhvati neke važne, interesantne, ponekad skoro nevjerovatne obrise modernog vremena, u crticama iz prošlosti Podgorice i Titograda. Za istraživača, još došljaka koji u Podgorici živi 17 godina, nekad je to djelovalo poput priča južnoameričkog magičnog realizma; svih onih, koje su u svojoj fantastičnosti od pedantnih realista tako često optuživane da „nose samo pola istine“. A u suštini, u tom vibrantnom mediteranskom plesu, igri skrivalice prošlosti i sadašnjosti otkrivale „istinu i po“ – i istinski duh jednog urbanog prostora.

učesnici:
Stojan Stamenić · autor 
Husein Ceno Tuzović · publicista 
Brčko Brčković · multimedijalni umjetnik

Stojan Stamenić (1984) rođen je u Nikšiću, u Podgorici živi od 2003. godine. Novinar „Pobjede“ je od 2011, kao dio redakcije Arene, jedinog dnevnog sportskog lista u državi. Kolumnista je i dio redakcije Objekiva – „Pobjedinog“ magazina za film, muziku i TV, od osnivanja u februaru 2016. Od početka 2020. godine angažovan je kao zamjenik urednika u Objektivu. U januaru 2020. nagrađen je za najboljeg mladog novinara u državi, u godišnjem izboru „Društva crnogorskih novinara“.

 

Jubilej će se obilježiti 12. sep. 2020 u 22:00h na krovnoj terasi KIC-a „Budo Tomović“ u Podgorica

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=8531

Objavio dana ruj 12 2020. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN