VI Festival savremene klavirske muzike “Forte piano”

Šesto izdanje festivala savremene klavirske muzike “Forte piano” počeće u srijedu, 26.februara sa matine koncertom učenika podgoričkih muzičkih škola „Vasa Pavić“ i „Andre Navara“ koji će izvoditi kompozicije različitih kompozitora-pijanista. Koncert će biti organizovan u Poslovno – edukativnom centru (Bulevar Mihaila Lalića 48) u 11 sati.

Istog dana u koncertnoj sali Umjetničke škole za muziku i balet “Vasa Pavić” prof. Dragan Šobajić održaće predavanje na temu “Kompozitori-pijanisti” u 13 sati.

KIC “Budo Tomović” biće domaćin večernjeg dijela festivala, pa će u srijedu, 26.februara u 19 sati na velikoj sceni KIC-a nastupiti poznata crnogorska pijanistkinja Vesna Damljanović koja će izvoditi Kloda Debisija (Estampes, Ostrvo radosti), Bele Bartoka (Svita Op. 14) i Morisa Ravela (Sonatina), a nakon nje u 20 sati predstaviće se i ugledna hrvatska kompozitorka i pijanistkinja Sanja Drakulić sa svojim autorskim kompozicijama za klavir.

Organizatori festivala su KIC “Budo Tomović” i Umjetnička škola za muziku i balet „Vasa Pavić”, a gostovanje kompozitorke Sanje Drakulić na Festivalu pomoglo je Hrvatsko društvo skladatelja.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=8166

Objavio dana velj 24 2020. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN