Veče posvećeno Milivoju Božoviću

Autorsko veče kompozitora Milivoja Božovića biće održano u utorak, 28.juna, u sali DODEST, sa početkom u 20 sati. Ulaz je besplatan.

Na programu je koncert za obou i gudački orkestar, koncert za violončelo i gudački orkestar i minijatura za flautu i gudački orkestar.

Navedena djela izvešće gudački orkestar u sastavu: I violine – Marko Simović, Ana Perazić; II violine – Ana Živković, Luka Perazić; viole – Vladislava Drašković, Jovica Nikočević; violončela – Maja Antić, Kosta Popović; kontrabas – Slaven Turusković i solisti Nadica Ristić Simović – oboa, Ana Dulović – violončelo i Žana Lekić – flauta.

Milivoje Mićo Božović je rođen 1957.godine u Podgorici. Srednju muzički školu je završio u Podgorici, a Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu. Napisao je veliki broj djela među kojima su koncerti za soliste i orkestar, minijature za soliste i orkestar, skice za gudače itd. Njegove kompozicije su izvođene u Crnoj Gori, Srbiji, Austriji, Italiji, Albaniji, Španiji, Engleskoj, Njemačkoj i Rusiji. Član je Udriženja kompozitora Crne Gore. Radno je angažovan u Muzičkoj školi „Vasa Pavić“.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=4887

Objavio dana lip 26 2016. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN