Veče Književne zajednice “Mirko Banjević” u KIC-u

Povodom 40 godina postojanja Književna zajednica “Mirko Banjević” prirediće književno veče u poneđeljak, 13.maja u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović”, sa početkom u 19 sati.

O književnom djelu Mirka Banjevića govoriće mr Aleksandar Ćuković, a svoje stihove govoriće pjesnici Književne zajednice: Radislav Gardašević, Ana Pejović, Milica Bakrač, Radule Rakočević, Milka Nikolić, Mileta Bulatović, Jelena Jovanović, Tatjana Kostić-Vujović, Slobodanka Đikanović, Jelena Mušikić. Moderator večeri je Radislav Gardašević.

Književna zajednica “Mirko Banjević” je osnovana 1979. godine. Nosi ime poznatog crnogorskog pjesnika Mirka Banjevića koji je rođen 1905. godine u opštini Nikšić i koji je ne samo pjesnik, već i poznati revolucionar od 1941. do 1945. godine. Ova Književna zajednica ima 35 stvaraoca. Pisci ove Zajednice pišu pjesme, prozu, kritiku, esejistiku, aforizme. U ediciji “Zavjet” se objavljuju knjige poezije, proze, aforizama i esjistike, a u ediciji “Posebna izdanja” je objavljena knjiga “Pobune uma” Mirka Banjevića kao ponovljeno izdanje, kao i neka druga značajna djela. Ustanovljena je i književna nagrada “Mirko Banjević”, koja se dodjeljuje za poeziju i prozu na nivou države Crne Gore.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=7208

Objavio dana svi 11 2019. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN