Tribina o ekoaktivizmu na Festivalu vjetra

Građanski aktivizam je mehanizam pomoću kojeg možemo činiti društvo boljim, poruka je sa jednog od edukativnih programa Festivala vjetra

Vuk Vujisić novinar I građanski aktivista kazao je da kada vidimo da donosioci odluka ne rade u našem interesu imamo mogućnost građanskog aktivizma koji uz podršku medija mogu da isprave te greške. On smatra da je veoma važno da baštinimo kulturu aktivizma, da u školama imamo mlade ljude koji uče o aktivizmu i koji bi sjutra bili odbrana od loših postupaka u društvu: „Zaštita životne sredine je budućnost a ne sadašnjost iz razloga što vodimo računa o tome šta ostavljamo u naslijeđe budućim generacijama“.

U Crnoj Gori se, smatra Vujisić, budi svijest o važnosti aktivizma i sve je veći broj onih koji se njime bave, dodajući da smatra da aktivizam treba uvesti u formalan sistem obrazovanja.

“Danas izvještavati o nekim problemima može svako. Zato je moja poruka svima da se ne stide već zabilježe bilo koje narušavanje životne sredine, a poželjno je da građani budu odgovorni i prijave nelegalne aktivnosti”, poručio je Vujisić.

Aleksandar Novović iz NVO Ekologic naglasio je važnost ovakvih predavanja i radionica ističući da smatra da bi više sličnih događaja na duži rok dale neke pozitivne promjene i podizanje svijesti zaštite prirodne sredine.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=9273

Objavio dana tra 22 2022. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN