Treće izdanje MAKADO-a

Manifestacije kamernih dramskih ostvarenja (MAKADO), svečano će otvoriti danas,  u petak, 26. januara, direktorica KIC-a “Budo Tomović” Snežana Burzan. U okviru ovogodišnje manifestacije premijerno ćemo u Podgorici predstaviti pet aktuelnih pozorišnih produkcija i koprodukcija iz: Tivta, Kotora, Kolašina, Sarajeva i Podgorice.

Prve večeri MAKADA publika će uživati u, kako je najavljeno – dokumentarnoj pozorišnoj predstavi “Jami distrikt” reditelja Kokana Mladenovića, u Velikoj sali, sa početkom u 20 sati. Autorka teksta je Milena Bogavac, a uloge tumače: Isidora Simijonović, Jelena Graovac i Nina Nešković. Muziku izvodi grupa Vrooom čiji članovi su: Jamal al Kiswani, Marko Grubić i Nemanja Dragaš.

Autorski projekat Davora Dragojevića “Vrijeme je za magiju” koji je namijenjen đeci starijoj od tri godine predstavićemo u subotu, 27.januara u sali DODEST, sa početkom u 12 sati, dok je večernji termin od 20 sati rezervisan za autorski projekat Harisa Burine „Tako je govorio Lepi“ sarajevske „Heft“ produkcije.

Kulturni centar “Nikola Đurković” iz Kotora gostovaće sa predstavom “Gospodin Foka” u neđelju, 28. januara u Velikoj sali od 20 sati, dok će MAKADO zatvoriti predstava “Krivica” kolašinskog “Korifej teatra” u poneđeljak, 29.januara u sali DODEST od 20 sati. Tekstopisac je Nebojša Romčević, a režiju i izvedbu potpisuju Đorđije Tatić i Anđelija Rondović.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=5993

Objavio dana sij 26 2018. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN