Tradicionalni koncert Roman & Friends na Don Brankovim danima muzike

Koncertmajstor jednog od najcjenjenijih orkestara današnjice, Londonskog simfonijskog orkestra, naš najpoznatiji violinista, Roman Simović, koji je svojom briljantnom virtuoznošću i urođenom muzikalnošću osvojio najznačajnije svjetske scene, i ove godine na KotorArt Don Brankove dane muzike dovodi vrhunske umjetnike. U utorak, 6. avgusta, u Crkvi Sv. Duha, s početkom u 21.30h, Simović će nastupiti s koleginicom Frančeskom Degoom, violistkinjama Milenom Simović i Blajt Teh-Engstrem, violončelistom Narekom Hahnazarjanom i pijanistom Sajmonom Kroford-Filipsom. Dva kapitalna djela kamerne muzike, Klavirski kvintet Sezara Franka i Klavirski kvartet Johanesa Bramsa, biće i više nego dovoljan zvučni prostor da umjetnici iskažu svoje kvalitete.

Sve detalje o programu i ulaznicama, mogu se pronaći na www.kotorart.me

Roman Simović nastupa s najpoznatijim orkestrima i dirigentima, a redovno svira i na najznačajnijim svjetskim festivalima sa umjetnicima kao što su Kavakos, Kisin, Vang, M. Majski, Minc. Jedna od najtraženijih umjetnica mlađe generacije na međunarodnoj sceni, Frančeska Dego potpisnica je ugovora s izdavačkom kućom Deutsche Grammophon. Milena Simović, nakon studija violine na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, završila je master program na Školi za muziku i dramu Gildhol u Londonu a violu na Univerzitetu umjetnosti u Cirihu. Blajt Teh-Engstrem, koja je završila studije violine i viole na Univerzitetu Indijane u Blumingtonu,  bila je koncertmajstor a sada je vođa dionica viole u Kamernom orkestru Festivala u Verbijeu. Pobjednik Međunarodnog takmičenja Čajkovski, mladi violončelista Narek Hahnazarjan već je nastupao u najznačajnijih svjetskim dvoranama. Sajmon Kroford-Filips karijeru razvija kao solista, kamerni muzičar i dirigent, član je klavirskоg triја Kungsbacka, ansambala Stockholm Syndrome i Nash.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=7535

Objavio dana kol 6 2019. u kategoriji Novinarstvo, Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN