Talijanski makaroni

Kao što je već objavljeno talijansko Ministarstvo za zaštitu životne sredine, kopna i mora osta u dugu Vladi Crne Gore 5 milona eura za izgradnju nove zgrade MORT-a i fakulteta za zaludnu ekologiju (jer se ovi zeleni diplomci niđe ne mogu zaposliti). Zgrada se još gradi, g. Ministar Klini „skrajnuo“ pare preko Crne Gore, exministar Gvozdenović sa strahom čeka jutarnje kucanje, a expumpadžija Min. Radulović još čeka na ledini. Nikakva šteta, jer MORT je najbeskorisnije crnogorsko ministarstvo.

Talijanski ministar ekologije g. Korado Klini je iza rešetaka. G. Klini je preko Crne Gore prevodio Talijane žedne preko vode. Trista pedeset miliona je „šinuo“. Zgrada crnogorskog beskorisnog ministarstva bila je jedan od pogodnih načina za prepiranje novca. Nije MORT samo tu bio logistika. Učestvovao je MORT i na elitnoj regati u Tršćanskom zalivu na poziv mahera Klinija. Pa 800.000 eura za električna bicikla u Perastu, pa 600.000 eura za elektrocikle u Tivtu. Đe se đedoše elektrocikli?

Talijansko Ministarstvo je uložilo i u projekat razvoja turizma u Plužinama 2.500.000 eura. Hoćahu napraviti mape svih brda i dolina oko Plužina i dovesti turiste talijanske u dunjaluk. Rezultat je bio da je ustanovljena fantomska kancelarija projekta u Plužinama, udarili su čatmu i ofarbali dom u Crkvičkom polju za 350.000 eura (za te pare su ga dva puta mogli iznova napraviti) i prinijeli 50 pari skija za trčanje u selo (koje ima 13 stanovnika). A mape još nijesu stigle. Bilo je i nekoliko sastanaka i nekoliko promocija sira i skorupa, u saradnji sa skorupanima iz MORTa i NTO. Da li je i ovu fasadu odrađivao famozni Klinijev DSF inžinjering odgovor je u Plužinama.

 

Klini-jeva agencija DSF Engineering radila je i na Žabljaku a tamo je talijansko ministarstvo prokurlalo 1.000.000 eura za izradu plana turističkog razvoja Žabljaka. Koristili su godinu dana dvije kancelarije u zgradi Opštine Žabljak i tu su se pojavili ukupno tri puta. Imali su promociju rezultata projekta u hotelu Planinci i od tada za njih niko nije čuo niti je moguće doći do CD-a sa famoznom, zlata vrijednom, strategijom, koji su narezali za učesnike promocije, i to na engleskom. „Neki se džambasi kleli da su u Milanu sreli, ove tipove…“

Klizalište talijansko, vrijedno 250.000 eura, je bilo u Kolašinu a za talijansku školu skijanja u Kolašinu treba pitati g. Vesnu Medenicu jer je ona bila preśednik Skijaškog saveza i tada su ih talijanski „majstori“ skijaši obučavali na Bjelasici. Tada i nikad više. Čini mi se i da su stigle i neke skije (50 pari) itd a sve o tome se može naći u novinama i informisati se kod dotične.

U Žabljaku je famozni DSF Engineering uradio i skandalozni ping – pong piknik parkić i eko kolibu za 200.000 eura. Na slici (u attach) se može viđeti koliba koja je koštala 80.000 eura i nalazi se u selu Pošćenski kraj. Nikada nije nizašta služila. Za taj novac se može napraviti 10 sličnih koliba. Na drugoj slici može se viđeti skandalozni parkić koji je koštao 120.000 eura. Parkić je napravljen kod biste narodnog heroja Vuka Kneževića na prostoru koji je i prije bio ograđen kao mali spomen park. Za samu gradnju talijanskog parkića je vezan i onaj čuveni snimak sa You tube-a kada se vlasnik zemljišta u blizini dva sata branio motornom testerom od Talijana i birokratije iz Žabljaka koji su pokušali da uzurpiraju njegovu zemlju (Branio se tako što im je, pred njihovim očima, prešegao ogradu i zaprijetio da će prepilati svu drvenu građu italijansku koju nađe na svom placu! Pogledati na You tubu: Šegom do pravde.) Od parka koji je trebao da bude na 1.500 m2 ogradili su onaj isti raniji parkić od 500 m2, klackalicu, tobogančić, ping-pong sto, i nekoliko klupa. To je sada već sve belajisano i srušeno a ograda je u komadima. Ostala je još tabla koju uporno održavaju duduci Opštine Žabljak.

Tako je g. Klini fino preveslao po CG sve od MORT-a i njegovog buzdovana do savardačke birokratije plus klanjanje do zemlje i glancanje cipela.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=5524

Objavio dana lip 14 2017. u kategoriji Reagovanja. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN