Solistički koncert violončeliste Andreja Čivše Zakrajšeka

Mladi violončelista Andrej Čivša Zakrajšek, student Muzičke akademije na Cetinju, prirediće prvi solistički koncert u okviru ciklusa “Mladi talenti” u utorak, 31.oktobra, u velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”, u 19 sati. Tom prilikom izvešće dvije sonate Sergeja Rahmanjinova (u g-molu, Op.19) i Ludviga van Betovena (br.3 u A-duru, Op. 69) u pratnji pijaniste Davora Novaka.

Andrej Čivša Zakrajšek rođen je 2001. godine u Podgorici gdje je završio osnovnu i srednju Muzičku školu “Vasa Pavić” u klasi Mladena Popovića. Student je Muzičke akademije na Cetinju (u klasi M. Popovića). Zahvaljujući programu Erasmus, u školskoj 2021/2022. godini, studirao je na konzervatorijumu “Đuzepe Tartini” u Trstu u klasi prof. Federika Magrisa. Redovni je polaznik “Ljetneg kampa za kamernu muziku” na Ivanovim koritima i “Festivala gudača” u Perastu. Usavršavao se kod brojnih istaknutih umjetnika kao što su: Dmitrij Porkofjev, Jan Kalinovski, Anton Martinov, Aleksandar Latković, Sreten Krstić, Marija di Meljo, Džefri Noel Lastrapes, Srđan Sretenović, Eva Vučeković Fait i dr.

Tokom školovanja je osvojio više nagrada i priznanja na državnim i međunarodnim takmičenjima od koji se ističu Zlatna lira na državnom takmičenju u Herceg Novom 2018. godine, i II nagrada na međunarodnom takmičenju u Valjevu 2019. godine.

Kao član Orkestra mladih Zapadnog Balkana (Western Balkans Youth Orchestra – WBYO) učestvovao je na koncertnoj turneji u Prištini, Tirani i Skoplju 2021. godine. Bio je takođe član orkestra Mreže akademija centralne Evrope (Cenral Europian Academies Network Orchestra, CEMAN) koji je 2023. godine ostvario turneju u Grožnjanu, Gorici, Ljubljani, Piranu i Trstu. Tokom koncertne sezone 2022/2023. više puta je bio angažovan na projektima Crnogorskog simfonijskog orkestra.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=9814

Objavio dana lis 27 2023. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN