ŠIBANJE

Gavranić s tačke gledišta savremenog lirskog junaka uzima prostor da kritikuje, ali ne zaboravlja sebe da pridruži grupi koju je postavio pred „tablu“. On kritikuje i svjestan je, i to je prvi korak ka spoznaji, a možda i rješavanju situacije koja je ukoračila u bespovratno. Nekad sarkazmom (tamo gdje poziva na novi rat, jer „previše smo odmarali“), a taj sarkazam je više nalik na ljutnju koja je morala kroz nos ili kroz lakat ili kroz prste dok je glava u šakama. „Šibanje“ je cijelo jedno društvo skučeno pod kapom jedva 28 naslova, a svaka riječ je ubojitija od prethodne.

Dragana Erjavšek

učesnici:
Aleksandar Gavranić · autor  
Ilija Đurović · pisac 
Nikola Tomić · dramaturg 

Aleksandar Gavranić je glumac i pjesnik iz Podgorice. Radi u Crnogorskom narodnom pozorištu. Objavio knjigu poezije „Usta“ (Nova knjiga, 2016) za koju je dobio nagradu na Ratkovićevim večerima poezije u Bijelom Polju. Poeziju objavljivao u časopisima „Ars“ (Cetinje), „Skript“ (Cetinje), „Agon“ (Beograd), „Beton“ (Beograd), „Zarez“ (Zagreb), „Kritična masa“ (Split). Poezija mu se našla u nekoliko regionalnih zbronika. Za izbor iz zbirke „Šibanje“ nagrađen je na konkursu „PAF“ 2019 (Podgorica).

 Promocija knjige će se obaviti 9. sep. 2020 u 22:00h na krovnoj terasi KIC-a „Budo Tomović“ u Podgorici.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=8517

Objavio dana ruj 8 2020. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN