Šesti dječiji književni festival Narodne biblioteke Budve

U saradnji NVO “Dramski studio Budva” i JU “Narodna biblioteka Budve” šesti festival Male morske pjesme i priče biće realizovan u periodu od 31. marta do 4. aprila. Petodnevnom  programu Festivala prethodile su radionice kreativnog pisanja, a konkurs za osnovce na temu “Moje zamišljeno putovanje” završen je 12.marta. Odluku o najboljim radovima donijeće žiri đečijeg književnog festivala.

Ovogodišnji, šesti po redu Festival počeće u neđelju 31.marta u 17h dramskom radionicom Moje zamišljeno putovanje u bioskopu Cadmus cineplex koju vode Radmila Knežević, Miloš Boreta, Mirjana Dajičić i Sanja Vilus. U Narodnoj biblioteci Budve program Festivala nastavlja u poneđeljak, 1.aprila književnim kvizom od 15 do 17h kao i književnom radionicom Pisac od palube koju će voditi đečiji pisac Žarko Vučinić od 17 do 19h. U utorak, 2.aprila, na Akademiji znanja u terminu od 16 do 18h književnu radionicu Pisac od palube vodi đečiji pisac Uroš Petrović, a nakon radionice, termin od 18 do 20 časova predviđen je za književnu žurku i svečanu dodjelu nagrada “Mali od palube”. Program nastavlja u srijedu, 3.aprila u prostorijama Narodne biblioteke Budve ekološkom radionicom ‘Čuvaj more da ti duže traje’ – koja se realizuje u saradnji sa JP Morsko dobro, a radionicu vode mr biologije Aleksandra Ivanović i diplomirani biolog Nemanja Malovrazić. Istog dana od 20 do 21 čas u Narodnoj biblioteci Budve biće upriličen okrugli sto sa temom Kako razvijamo/sputavamo kreativnost kod đece o kojoj će govoriti pisac Uroš Petrović, koautor inovativnog programa za vaspitne i obrazovne ustanove “NTC sistem učenja” i dugogodišnji predsjednik Mense Srbije, zatim  logopedica Mirjanka Jović i pedagogica i saradnica-predavačica NTC programa u Crnoj Gori Vesna Bubanja. Posljednjeg dana  šestog đečijeg književnog festival Male morske pjesme i priče, u četvrtak, 4.aprila od 16 do 17.30h u Biblioteci će biti održana radionica ilustracije sa temom Moje zamišljeno putovanje koju će voditi akademski slikar Simon Vučković. Ovogodišnji festival će završiti projekcijom filma za učesnike u terminu od 18 do 20h u bioskopu Cadmus cineplex.

Programi Festivala Male morske pjesme i priče će se odvijati u JU Narodna biblioteka Budve, u amfiteatru Akademije znanja i u bioskopu Cadmus cineplex.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=7041

Objavio dana ožu 29 2019. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN