ŠEST BENDOVA NA GITARIJADI

Nikšićko Rocks Garden fest Gitarijada održaće se śutra (petak, 22.jun) od 19h na platou ispred KIC-a “Budo Tomović”, a u takmičarskom dijelu predstaviće se šest autorskih bendova iz Crne Gore, potvrdili su organizatori na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

“Dogurali smo do 11. Nikšićko Rocks Garden festa. Od prošle godine prisutna je nova koncepcija, u okviru koje smo imali 25 koncerata u nekoliko crnogorskih gradova. Konačno smo došli do Gitarijade, koja je po meni jedna  od najtežih za realizaciju. Podrška autorskim bendovima ne smije da izostane. Bez njih nema muzičke scene”, kazao je ispred organizatora NVO “Muzika, alternativa, kultura” – Damir Ibišević, koji se između ostalog zahvalio KIC-u na podršci, ali i pojasnio sami koncept takmičenja.

“Sama manifestacija sastojaće se iz takmičarskog i revijalnog dijela. Od 19h krećemo sa takmičarskim dijelom. Predstaviće se šest bendova i to Avis (Bd/Ko), Štrajk mozga (Nk), Sound floor (Pg), Heavy Hour band (Hn), Paralyzed Dream (Ba) i Nervi (Pg)

U revijalnom dijelu nastupiće četiri benda i to Mazzom u Fuggazzu iz Budve, Rudolf iz Kolašina, Zona isključenja iz BiH i Jesenjin iz Podgorice”, pojašnjava Ibišević, dodajući da je s njihove strane uložen maksimum, te da će Gitarijada biti prizor za sva čula.

“Odradili smo tehnički dio maksimalno, bina od 100m2, 20 kilovati ozvučenja, ful rasvjeta, video bim… Nikšićka pivara u potpunosti je stala iza projekta, na čemu smo im neizmjerno zahvalni”, otkriva organizator.

Što se koncepcije tiče, svaki autorski bend će izvesti po dvije kompozicije, a renomirani žiri će odlučiti pobjednike, koji će se boriti za vrijedne nagrade – besplatno snimanje u studiju “‘Stivi”‘ u Spužu, kao i spot, koji će realizovati ‘Yes’ produkcija iz sastava Jesenjin.

Osim organizatora, konferenciji za novinare prisustvovali su učesnici revijalnog dijela – Bojan Peko Minić iz Rudolfa, Nemanja Đurđević iz sastava Mazzom u fugazzu i Slaven Ivanović iz Jesenjina, koji su pozvali ljubitelje dobrog zvuka da manifestaciju isprate u što većem broju.

Za vrijeme trajanja Gitarijade biće i promocija nikšićkog piva – pola litra jedan i po euro.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=6126

Objavio dana lip 21 2018. u kategoriji Alternativa. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN