„Sedam dana“ u KIC-u

Predstava „Sedam dana“, sa Večernje scene Gradskog pozorišta, biće igrana u ponedjeljak 6. februara u 20 sati u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“. Dramu višestruko nagrađivane savremene hrvatske spisateljice Tene Štivičić režirala je Alisa Stojanović.

Komad problematizuje motive tranzicijskog vremena i novoformirane identitete savremene stvarnosti u kojoj različiti junaci različito reaguju na promjene. Petoro junaka drame vatreno zastupaju svoja uvjerenja o ispravnosti sopstvenih odabira. Njihove životne priče i činjenja odjek su neurotičnih društvenih procesa, čak i onda kada im se čini da rade sve kako bi ih promijenili. Ovo je priča o Nataši i ljudima oko nje…

Drame Tene Štivičić, koja živi i radi u Londonu, izvode se širom Evrope i u SAD. Dobitnica je najznačajnijih nagrada u regionu, među kojima se izdvaja Evropska nagrada za novu dramu.

Igraju: Branka Femić/Maja ŠarenacDubravka Drakić, Pavle Ilić, Ivana Mrvaljević, Dejan Đonović i Ivona Čović Jaćimović/Katarina Krek.

Scenografiju je uradio Darko Nedeljković, kostimograf je Jelisaveta Tatić-Čuturilo, a kompozitor je Ivan Brkljačić. Lektorka je Dubravka Drakić, asistent reditelja Senad Šahmanović, a asistent scenografa Smiljka Šeparović.

Izvršni producent je Ana Medigović.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=5353

Objavio dana velj 6 2017. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN