Savremeni crnogorski filmovi u Argentini

Prvi Ciklus savremenih crnogorskih filmova u Argentini počeće danas i biće dostupan zainteresovanoj publici putem streaming platforma.

Savremena crnogorska kinematografija biće predstavljena u Argentini, uz podršku Filmskog centra Crne Gore i kroz inicijativu Silvane Markovič iz Gestion Cultural iz Buenos Ajresa, Cine Club Nucleo i Cine Arte. Tako će prvi Ciklus savremenih crnogorskih filmova u Argentini početi danas i biće dostupan zainteresovanoj publici putem streaming platforma, odnosno virtuelne sobi Arte Lumiere Cinema (www.cineartelumiere.com.ar).

“U virtuelnoj sobi će tokom tri sedmice biti prikazano šest filmova raznih žanrova, selektovanih od strane organizatora: drama, triler, komedija i film ‘običaja’. Kroz ovakvu, jedinstvenu priliku, argentinska publika će moći da sazna više o Crnoj Gori, samim tim što crnogorski filmovi do sada nijesu imali komercijalna prikazivanja u Argentini”, navodi se u saopštenju Filmskog centra Crne Gore.

Počevši danas svake sedmice će se prikazivati po dva filma, a na repertoaru su: “Igla ispod praga” reditelja Ivana Marinovića i “Ti imaš noć” Ivana Salatića koji će biti prikazani danas, zatim 13. avgusta “Ispod mosta, među stijenama” u režiji Pavla Simonovića i “Lijenština” reditelja Alekse Stefana Radunovića, 20. avgusta je rezervisan za film Andra Martinovića “Između dana i noći” i “Grudi” Marije Perović.

Ciklus crnogorskih filmova u Buenos Ajresu je trebalo da bude održan u maju ove godine, po pozivu Matice crnogorske u Argentini i uz pomoć Ambasade Crne Gore, ali se zbog pandemije virusa korona ciklus iz bioskopa preselio u virtuelnu sobu, kako bi crnogorskim iseljenicima, ali i svim stanovnicima Argentine, ponudili novi kvalitetan sadržaj koji se može gledati od kuće. 

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=8418

Objavio dana kol 6 2020. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN