Samostalna izložba slika Monike Dukaj

Izložba slika Monike Dukaj kojom je specijalizirala na Fakultetu vizuelnih umjetnosti, Univerziteta Mediteran, na temu “Uloga žene u savremenom društvu” biće organizovana u galeriji CentreVille Hotel & Experiences, u periodu od 18.07. do 31.07.2019. godine.

Monika Dukaj je rođena 28.06.1995. Završila je Osnovnu školu i Gimnaziju u Tuzima. Osnovne studije iz oblasti slikarstva i grafike završila je u Skadru a specijalističke studije na Fakultetu vizuelnih umjetnosti, Univerziteta Mediteran u Podgorici. Radi kao profesor likovne umjetnosti u dvije osnovne škole u Tuzima. Dobitnik je nekoliko stipendija među kojima je stipendija Humanitanog fonda  “Malesia” New York. Učestvovala je na brojnim kolektivnim izložbama.

O izložbi

Ova serija od 365 akvarel radova koja predstavlja posuđe, afirmiše i vraća dostojanstvo rutinskom, svakodnevnom životu žena, koji zatijeva punu posvećenost. Tehnika akvarel podrazumijeva pažljivo planiranje. Greške je teško ispraviti i nosi dozu nepredvidljivosti.

“U mojim kulinarskim receptima postoji original i koliko god puta da ga ponavljam, neće biti potpuno isti. Baš tako je i sa akvarelom i umjetnošću uopšte, ne može se ponoviti isti rad jer postoji samo jedan original”, ističe umjetnica.

Izložba će biti otvorena za javnost svakog dana u periodu od 18. do 31. jula, u galeriji, na prvom spratu hotela CentreVille u Podgorici.

 

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=7370

Objavio dana srp 16 2019. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN