PUNA GLAVA RADOSTI

Naprasno zamišljeni svijet, podstaknut površnom sugestijom nezainteresovanog psihijatra, vodi njegovog pacijenta u idilične predjele tuđih života ispunjene problemima neke drugačije, poželjne svakodnevice.

režija ·  Branislav Milatović
scenario · Branislav Milatović · Ognjen Spahić
producent· Đorđe Vojvodić
uloge · Slavko Štimac, Marko Baćović

Branislav Milatović rođen je 1985. u Titogradu. Završio je Fakultet dramskih umjetnosti na Cetinju, odsjek za filmsku i TV režiju u klasi prof. Branka Baletića. Diplomirao kratkim igranim filmom Noć ljubavi kao dio omnibusa Ljubav, ožiljci (2010), koji je premijerno prikazan na Montenegro Film Festivalu, a imao je redovnu bioskopsku distribuciju. Kratki film Sve to (2012) prvi je crnogorski film premijerno prikazan u takmičarskoj selekciji najprestižnijeg regionalnog festivala, Sarajevo Film Festivala, i prikazan je na preko 50 filmskih festivala širom svijeta na kojima je osvojio pet nagrada: Krakow Film Festival; Zagreb Film Festival; Vilnius International Film Festival; International Short Film Festival in Drama; Hamburg International Short Film Festival… Film je prikazivan na inostranim TV stanicama, ShortsTV iz Londona, kao i u okviru programa Short Films Tour na kanalu Eurochannel. Treći kratki igrani film Puna glava radosti imao je premijeru u maju 2018. na Festivalu Cine de Alicante u Španiji i do sada je prikazan na tridesetak filmskih festivala u svijetu. Tokom 2019. snimio je kratki dokumentarni film radnog naslova Bibliotekar čija se premijera očekuje 2020. Snimanje kratkog igranog filma radnog naslova Lavež koji je takođe podržan na konkursu Filmskog centra Crne Gore zakazan je za kraj 2020. Na konkursima Filmskog centra Crne Gore podržan je u kategoriji razvoja scenarija i razvoja projekta za svoj prvi dugometražni igrani film radnog naslova Bez rikverca, i film se trenutno nalazi u fazi razvoja.

 Projekcija filma će se odviti 11. sep. 2020, u 00:00h na krovnoj terasi KIC-a „Budo Tomović“ u Podgorici.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=8523

Objavio dana ruj 10 2020. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN