Promocija zbrike pjesama Snežane S. Bošković

Prva zbirka poezije Snežane S. Bošković “Cvijet u kosi” biće promovisana u četvrtak, 10.novembra, u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović”, od 19 sati.

O zbirci će uz autorku govoriti književnik i književni kritičar Veljko Veljović i književnik Jovan Drašković. Stihove iz zbirke će kazivati pjesnikinja Jadranka Deletić i Duška Bošković. Veče će moderirati Ivana Knežević Minić. U okviru muzičkog dijela promocije nastupiće Vladana Todorović.

Snežana S. Bošković je rođena 1989. godine u Bijelom Polju. Osnovno obrazovanje stekla je u Osnovnoj školi “9. maj” – Sutivan. Završila je Srednju medicinsku školu “Dr Branko Zogović” u Beranama, nakon čega bira put umjetnosti koji je dovodi na Filozofski fakultet u Nikšić. Godine 2012. diplomirala je na odsjeku za crnogorski jezik i književnost. Na Visokoj školi za komunikacije u Beogradu, 2019. godine, odbranila je temu za master rad “Neologizmi na društvenim mrežama”. Zaposlena je u Osnovnoj školi “9. maj” – Sutivan. Živi i stvara u Bijelom Polju.

Devizom “Poezijom protiv kolotečine života” prkosi današnjici, a rezultate njenog književnog stvaralaštva prepoznali su Udrženje književnika i umjetnika “Zenit” i Internacionalna kulturna asocijacija “IKA”, čiji je član. Piše poeziju i prozu. U pripremi su dva romana “Srce u kamenu” i “Lice istine”. Juna 2022.godine, u izdavaštvu Internacionalne kulturne asocijacije, svjetlost dana ugledala je njena prva zbirka poezije “Cvijet u kosi” u okviru koje dominira umjetnička lirska poezija.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=9490

Objavio dana stu 10 2022. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN