Promocija zbirke pjesama Lejle Kašić

U organizaciji Narodne biblioteke Budve u četvrtak, 7.marta u holu Akademije znanja sa početkom u 19h biće promovisan pjesnički prvijenac mlade pjesnikinje Lejle Kašić pod naslovom “Moja crvena”.

Lejla Kašić je rođena 1996. u Prijepolju. Završila je gimnaziju ,,Slobodan Škerović” u Podgorici, nakon koje se upisala na Filološki fakultet u Nikšiću. Studirala je i na Karl-Frances Univerzitetu u Gracu. Piše još od perioda osnovne škole kada je svoje tekstove čitala u đečijim emisijama na RTCG gdje je bila voditeljka i saradnica u radijskom programu. Poeziju piše intenzivno posljednjih godina, a prva zbirka je produkt poetskog odrastanja i sazrijevanja. Njena poezija je zastupljena na mnogim književnim sajtovima, a neke pjesme su joj prevedene na mađarski jezik.

U zbirci “Moja crvena” nalazi se oko 50 pjesama o ljubavi, životu, strasti, bolu, smrti… Knjiga je izašla iz štampe u oktobru 2018, a izdavač je Štampar Makarije.

 

 

Mila Baljević

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=6830

Objavio dana ožu 5 2019. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN