Promocija zbirke pjesama „Konfabulacije“ Marije Dragnić

Knjiga poezije “Konfabulacije” pjesnikinje Marije Dragnić biće predstavljena u četvrtak, 6. februara, u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović”, od 19 sati.

O knjizi će pored autorke iz nekog razloga govoriti Barbara Delać.

Marija Dragnić rođena je u Nikšiću 1990. godine. Diplomirala na Katedri za anglistiku Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu đe je završila i master studije. Pjesme su joj objavljivane u književnoj periodici Ars, Zarez, Tema, Polja, Prosvjeta, Poezija, u elektronskim književnim časopisim Eckermann i Agon, na internet portalima Beton, Strane, Libela, astronaut.ba. Dobitnica je druge nagrade na književnom konkursu Ulaznica 2016, prve nagrade na konkursu Ratkovićevih večeri poezije za 2018, i prve nagrade na konkursu PAF – POEZIJA za najbolje neobjavljivane stihove u Crnoj Gori u 2019. godini. Objavila je knjigu poezije Konfabulacije (Bijelo Polje; Beograd, 2019). Urednica je u veb časopisu za poeziju Enklava. Predaje engleski jezik u XIV beogradskoj gimnaziji.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=8115

Objavio dana velj 5 2020. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN