Promocija romana “Indira” Tanje Sekulić 

Roman “Indira” autorke Tanje Sekulić biće promovisan 12.jula u Multimedijalnoj sali Kulturno – informativnog centra “Budo Tomović” od 19 sati.

O romanu će uz autorku govoriti producentkinja RTCG Danijela Popović, a odlomke će čitati Sanja Pejović, novinarka Radija Crne Gore.

Na večeri će autorka predstaviti i roman poznatog francuskog pisca Romena GarijaŽivot je pred tobom” koji je prevela na naš jezik.

Tanja Sekulić je rođena u Nikšiću. Odrastala je u Baru do odlaska na fakultet u Kotoru. Po završetku Pomorskog fakulteta živjela je u Londonu do rata u Jugoslaviji. Nakon završetka rata odlazi za Pariz i tamo završava studije Slavistike i magistrira na Sorboni. Posljednjih godina živi i stvara u Crnoj Gori. Prva knjiga od 27 priča “Iz dnevnika” objavljena je u izdanju OKF-a 2017. godine. Za tri mjeseca je štampano drugo izdanje. Prevedena je na albanski jezik i izdata u maju mjesecu na Kosovu. Roman “Indira” je autorkina druga knjiga čiji izdavač je takođe OKF, a objavljena je 2020. godine. U oktobru 2019. godine isti izdavač je štampao knjigu “Život je pred tobom” jednog od najvećih francuskih pisaca XX vijeka Romana Garyja (Emile Ayar).

 Shodno odluci IJZCG broj mjesta je ograničen, a dezinfekcija ruku, fizička distanca i nošenje zaštitnih maski u svim javnim zatvorenim prostorima je obavezno!

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=8823

Objavio dana srp 11 2021. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN