Promocija romana „Beogradski trio“

Roman „Beogradski trio“ proslavljenog reditelja i pisca Gorana Markovića biće predstavljen u četvrtak, 28. novembra, u Multimedijalnoj sali KIC-a „Budo Tomović” od 18 sati.

O knjizi će sa autorom govoriti teoretičarka književnosti Jelena Knežević.

„U vrijeme prelomnih događaja koje je obilježila rezolucija Informbiroa s kraja četrdesetih godina prošlog vijeka u Jugoslaviji, jedan od službenika Britanske ambasade u Beogradu i glavni junak ove knjige bio je i proslavljeni pisac Lorens Darel. Neformalan kao ličnost i nepredvidljiv kao diplomata, Darel se upušta u ljubavnu avanturu sa ženom jednog visokog rukovodioca, koji će ubrzo završiti na Golom otoku. Kad uskoro i njegova žena doživi istu sudbinu, britanski pisac i diplomata učiniće sve da je spase i da se pomogne njenoj kćeri, djevojčici koja je silom istorijskih neprilika ostala bez oba roditelja.

Potresan i zabavan istovremeno, duhovit, inventivno komponovan kao kolaž dokumenata, pisama, dnevnika, Darelovih izveštaja Forin ofisu, referata logorskih rukovodilaca centrali Udbe, prepiske britanskih diplomata, dešiforvanih depeša, službenih zapisnika i svedočanstava, Beogradski trio ne ispušta se iz ruke do posljednje stranice.”

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=7944

Objavio dana stu 25 2019. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN