Promocija knjige „Više od muzičke igre“ autorke Marijane Milošević Simić

Da li je moguće da nam solfeggio bude omiljeni predmet?

Škola za osnovno i srednje muzičko obrazovanje „Vida Matjan“ iz Kotora organizuje promociju knjige „Više od muzičke igre“ autorke Marijane Milošević Simić u neđelju 18.06. sa početkom u 20h u koncertnoj dvorani škole, crkvi sv. Duha.
Osim promocije knjige, Marijana će u subotu 17.06. održati i predavanje namijenjeno profesorima teoretske grupe predmeta.

„Sretna sam što će promocija moje knjige prvenca u Crnoj Gori biti upravo u Kotoru, gradu neverovatne lepote i bogate muzičke tradicije. Zahvaljujem se školi za osnovno i srednje muzičko obrazovanje „Vida Matjan“ na pozivu i želim dobrodošlicu svim zainteresovanim profesorima, đacima, roditeljima i svima koji žele da kroz igru, na savremen, kvalitetan način uče osnove muzike.“ – rekla je autorka knjige Marijana Milošević Simić uoči njenog dolaska u Kotor.

Knjiga predstavlja praktičan priručnik podijeljen u 8 poglavlja: Ritam, Upoznavanje sa muzičkim simbolima, terminima i instrumentima, Igre za prstiće, Igre za razvijanje pjevačkog stvaralaštva, Slušanje, Zvučne imitacije i onomatopeje, Igranka na notnom sistemu i Koda.

Prepuna igara, ova knjiga na jedan interesantan i savremen način omogućava potpuno drugačiji pristup predmetu „solfeggio“ u odnosu na to kako ga gledaju mnoge generacije koje su do sada prošle kroz muzičku školu.
Knjiga nije namijenjena samo pedagozima iz muzičkih škola, već svim pedagozima, vaspitačima, i roditeljima koji žele kroz igru da razvijaju motoričke sposobnosti đeteta, koncentraciju, muzikalnost, ritam itd.

Na promociji knjige prisutne će pozdraviti direktorica škole Laura Jovanović a promociju će voditi autorka knjige, Marijana Milošević Simić i Sara Lakičević, profesorica trube u muzičkoj školi i član Crnogorskog simfonijskog orkestra.
Sara je završila master studije u Barseloni i usavršavala se sa solistima i pedagozima koji suse muzički obrazovali po svojstvenom venecuelskom sistemu, takozvani El Sisteme, koja u svoje ciljeve ubraja uključivanje što većeg broja đece u besplatno školovanje kroz grupno muziciranje. Povezana je sa organizacijom MusicArt Project-a od njenog osnivanja, držala je seminar trube i muzički nepismenim sviračima. U Valensiji je boravila 4 dana kao gost škole Ad Libitum, učeći kako da đeci i odraslima predavati instrument 3 godine prije nego što krenu sa notnim zapisima i prisustvovala svim časovima solfeggia đe se uči slušajući i kroz igru a ne zapisivajući note.

„Djeca ne poznaju limite. Na nama je koliko ćemo biti strpljivi i maštoviti i na koji ćemo im način predstaviti svijet koji nas okružuje. Ja ne mogu zamisliti bolji način od igre. Sretna sam što nam dolazi Marijana sa sjajnom knjigom koja može poslužiti svim pedagozima da kvalitetom poboljšaju svoju nastavu, a roditeljima da ispune zanimljivo svoje slobodno vrijeme sa djecom.Vidimo se u Kotoru 18.06. sa početkom u 20h. Dobrodošli su svi koji kroz igru žele da uče i vaspitavaju djecu.“-rekla je Sara Lakičević.

Marijana Milošević Simić je diplomirani muzički pedagog i master je NLP-a  („Neuro – lingvističko programiranje“). Autor je više akreditovanih seminara Multimedijalne muzičke radionice koji se bave savremenim metodama muzičkog obrazovanja. Takođe je i član stručnog tima NTC programa (program razvoja ukupnih sposobnosti kod đeteta).

Autor muzičke radionice Bim Bam u kojoj se sprovodi program rane muzičke stimulacije za uzrast od 6 mjeseci do 3 godine.
Programski direktor Music Art Project-a koji u Srbiji sprovodi program El Sisteme.
Autor je više radionica namijenjenih ličnom razvoju roditelja u okviru HR Centra i MY NLP.

Škola za osnovno i srednje muzičko obrazovanje “Vida Matjan” (ŠOSMO) ove godine proslavlja sedam decenija postojanja i spada u jednu od najstarijih obrazovnih institucija ove vrste u Crnoj Gori. Po uspjesima i nagradama koje bilježe njeni učenici, jedna je i od najuspješnijih škola. Kotor, kao grad svjetske baštine, sinonim je za umjetnost i kulturu u Crnoj Gori, a muzička škola „Vida Matjan“ sa ponosom može reći da je upravo ona temelj kvalitetne muzike, raznovrsnog programa i obrazovanja đece u Kotoru. Škola, u saradnji sa međunarodnim festivalom KotorArt, već drugu godinu za redom organizuje „Kotorsku Koncertnu Sezonu“ (KKS).

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=5531

Objavio dana lip 15 2017. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN