Promocija knjige “U majčinom oku” u KIC-u

Udruženje književnika i umjetnika “Zenit” iz Podgorice prirediće uz podršku KIC-a “Budo Tomović” promociju nove knjige Milana Rajovića “U majčinom oku”.

Promocija će biti organizovana u petak, 9.jula, u Multimedijalnoj sali KIC-a, od 19 sati.

O knjizi će govoriti: Marijana Maja Zečević, Veljko Veljović, Božidar Proročič, Milica Jelić i autor.

Odlomke iz knjige čitaće: Miško Vučinić i Goran Duks Popović. Medijatori večeri biće Ivana Knežević Minić i Darija Dulović Madžgalj.

Knjigu “U majčinom oku” autor je posvetiti svojoj majci, poštujući nju i sve ostale žene kuda je putovao. Upravo te najteže priče koje je čuo putujući svijetom zabilježio je u ovoj svojoj knjizi.

Milan Rajović je rođen u Andrijevici. Veći dio života, proveo je u inostranstvu (Kopenhagen – Danska). Sada živi i stvara u Podgorici. Piše romane, prozu i poeziju. Svoje radove je objavljivao u Zbornicima mnogih udruženja, Antologijama, nastupao je i kao književni kritičar, na više književnih susreta, večeri i promocija u Crnoj Gori i zemljama u regionu. Do sada je izdao devet naslova (romane, proza i poezija) i to: “Na krilima ljubavi”, “Izabrana pisma”, “Odziv očinstvu”, “Put nade”, “Stazama života”, “Vjeruj da ne zakasniš”, “Istina u okovima”, “Daleki zov” i „Svetim stopama“. Član je Udruženja književnika „Crne Gore“, Udruženja književnika “Skadarlijske Boemije“ iz Beograda, USKOR-a iz Srbije, Književne zajednice „Jugoslavije“ u Beogradu, Matice Srpske u Novom Sadu i Austriji. Zastupljen je u više zbornika i časopisa. Radovi su mu prevođeni na više stranih jezika. Više puta je nagrađivan i pohvaljivan. Predsjednik je Udruženja književnika i umjetnika “Zenit” i jedan od osnivača.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=8828

Objavio dana srp 8 2021. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN