Promocija knjige „Rječnik slovenačko – crnogorski i crnogorsko – slovenački“

tisk1Promocija knjige “Rječnik slovenačko-crnogorski i crnogorsko-slovenački“ autora Remza Skenderovića biće organizovana u okviru manifestacije “Decembarska umjetnička scena 2015” u četvrtak, 10.decembra, u Kosoj sali Narodne biblioteke “Radosav Ljumović”, u četvrtak, 10-og decembra, sa početkom u 19 sati.

O knjizi će govoriti: doc. dr Adnan Čirgić, prof. Novica Vujović i autor.

Remzo Skenderović je rođen 1949. u Crnoj Gori. Završio je pravni fakultet u Skoplju. Studentske godine je proživio politički i društveno angažovan. Bio je organizator poznatog studentskog seminara u periodu od 1968. do 1969, a kao profesionalni rukovodilac Studentske organizacije Jugoslavije 1972. i 1973. je radio i živio u Beogradu. Godine 1975. se nakon služenja vojnog roka preselio u Sloveniju. Pet godina je radio kao pravnik u PTT Novo mjesto, bio je sedam godina zaposlen u Novolesu kao pomoćnik direktora komercijale, a deset godina je bio i član uprave SIB banke. Od 1976.godine je sudski tumač za srpski, hrvatski, bosanski i makedonski jezik, a posljednjih dvanaest godina se time intenzivno bavi. Tokom proteklih pet godina piše za slovenačke novine i javno objavljuje svoje misli, komentare i prijedloge o političkim, privrednim i socijalnim problemima. Jedan je od osnivača poznatog civilnog društva SRP. Autor je preko stopedeset publicističkih zapisa, četiri knjige i sada drugog rječnika.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=4528

Objavio dana pro 10 2015. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN