Promocija knjige „Raći i Raćesi“ u KIC-u

Knjiga autora Nastadina Bulatovića „Raći i Raćesi“ biće predstavljena u srijedu, 20.aprila, u Multimedijalnoj sali KIC-a „Budo Tomović“, od 19 sati.

U okviru promocije učestvuju: Budo Simonović, Mišo Drašković, Sonja Živaljević, Radojica Bulatović, Miljan Živković i autor.

„U priči koja je pred vama nastojao sam da otrgnem od zaborava sve ono što je po meni bilo interesantno iz dalje i bliže prošlosti Raća i Raćana. Ono što je bilo zamišljeno kao brošura, preraslo je u svojevrsnu hroniku. Cilj mi je bio da, pored faktografije o selu, sačuvam od zaborava i ono dobro u ljudima i njihovim djelima.“ autor Nastadin Bulatović 

Nastadin Bulatović rođen je 1956. godine u Raćima – Kuči. Osnovnu školu pohađao je u Ublima, gimnaziju u Podgorici, a nastavnički fakultet u Nikšiću. Na prvoj godini podgoričkog Pravnog fakulteta izabran je za člana redakcije „Univerzitetske riječi“, glasila studenata Univerziteta Crne Gore. Nakon desetogodišnjeg rada u novinama uslijedio je rad na Radiju Crne Gore. Za ovo glasilo izveštavao je iz Skupštine SR Jugoslavije, bio urednik jutarnjeg programa i šef dopisničke redakcije. Za pomoćnika Radio televizije Crne Gore imenovan je 1994. godine i to na poslovima vezanim za razvoj programa. Tokom četiri godine rada obavljao je važne programske zadatke – direktora igrane serije „Oriđinali“, reditelja Živka Nikolića, te dokumentarnih serija „To je Crna Gora“, „Preci i potomci“ koje je režirao Gojko Kastratović. Snimio je i tri dokumentarne reportaže.

Više info – Nastadin Bulatović  069 318 850

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=9255

Objavio dana tra 20 2022. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN