Promocija 13.broja časopisa Krug mladih

U subotu, 20. aprila sa početkom u 12h na Akademiji znanja, biće održana promocija 13. broja časopisa Krug mladih, u organizaciji JU Narodna biblioteka Budve i NVO Sedma sila mladih. Tim povodom biće prikazana emisija o ovoj nevladinoj organizaciji koja je nedavno emitovana na RTCG. Nakon toga, članovi Kruga mladih izvešće performans o omladinskom aktivizmu i stvaranju časopisa Krug mladih.  U muzičkom dijelu programa nastupiće mlada umjetnica iz Podgorice Branka Šćepanović,  koju zbog raskošnog glasa zovu „vila crnogrska“. 

Časopis Krug mladih izdaje NVO „Sedma sila mladih“ a stvaraju ga članovi radionice novinarskog i kreativnog pisanja koje vodi novinarka i urednica časopisa Zorica Radenović. Radionice organizuje  Narodna  biblioteka Budve u saradnji sa NVO Sedma sila mladih.

Članovi redakcije su uzrasta od 13 do 25 godina. Nastoje da promovišu prave vrijednosti, mlade talente, kulturnu baštinu, da dublje zadiru u društvene teme, skreću pažnju na ekološke probleme. Sve to u cilju razvijanja svijesti mladih i podsticanja na aktivizam koji je posljednjih godina gotovo zamro.

Sedma sila mladih osnovana  je 2015. godine  kao nevladina organizacija sa sjedištem u Budvi. Tokom dosadašnjeg rada objavili su 13 brojeva časopisa za mlade “Krug mladih” , osnovali istoimeni portal, organizovali brojne promocije, okrugle stolove, panele, humanitarne akcije. “Sedma sila mladih” se bavi i omladinskom politikom i to kroz izradu Lokalnog akcionog plana za mlade za period od 2018-2021. godne.

Prijatelji 13. broja časopisa su Opština Budva, lokane javne institucije i preduzeća.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=7100

Objavio dana tra 19 2019. u kategoriji Novinarstvo, Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN