Premijerni koncert hora “Bijelo Polje”

Gradski hor “Bijelo Polje” premijerno će nastupiti na velikoj sceni KIC-a “Budo Tomović” u utorak, 23.novembra, u 20 sati.

Hor će nastupiti pod upravom dirigentica Jelene Đaković i Julijane Vujošević a na repertoaru su djela umjetničke muzike i obrade popularnih kompozicija.

Gradski hor Bijelo Polje bavi se koncertnim aktivnostima i iza sebe ima uspješne nastupe. Hor je po strukturi mješovito, višegeneracijsko pjevačko društvo i broji 50 stalnih članova. Jelena Đaković i Julijana Vujošević uspješno diriguju gradskim horom, koji funkcioniše u okviru bjelopoljskog Centra za kulturu. Hor je osnovan 2016. godine sa ciljem razvijanja kreativnog odnosa prema kulturnom nasljeđu i stvaralaštvu, za podsticanje aktivnog učestvovanja u procesima razvijanja kulture i kulturne razmjene u oblasti muzike, realizaciji koncerata i koncertnih gostovanja hora i solista. Riječ je o horu koji je nastupao u zemlji i inostranstvu, a u svom gradu skoro je postao nezaobilazan kada se organizuju kulturne manifestacije, od obilježavanja Dana opštine do Ratkovićevih večeri poezije, Jazz festivala. Pored nastupa u Crnoj Gori, Gradski hor Bijelo Polje je nastupao i u Puli (Hrvatska), i gradu “Edrine” – Jedrene (Turska). Prije dvije godine hor se takmičio na Beogradskim horskim svečanostima (BEHOS), gdje je predsjednica žirija bila uvažena dirigentica Darinka Matić Marović, i osvojio srebrnu medalju. Učesnik je i online takmičenja horova na festivalu “Melodianum” – Kikinda gdje takođe osvaja srebrnu medalju. Hor osim što izvodi umjetničke kompozicije (svjetovna i duhovna muzika), izvodi i obrade popularnih pjesama, kompozicija iz filmske muzike, kao i stare crnogorske pjesme.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=9099

Objavio dana stu 22 2021. u kategoriji Novinarstvo, Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN