Predstave pune Ljetnju pozornicu u Kotoru

Drugog dana 23. Kotorskog festivala pozorišta za djecu publika je imala priliku da isprati dvije predstave: “Kra kra” iz Norveške i “Kinez” koja je rađena u koprodukciji Gradskog pozorišta iz Podgorice, Kotorskog festivala pozorišta za djecu i ASSITEJ-a Crna Gora.

publika

“Kra kra” je interaktivna predstava za djecu uzrasta od 6 mjeseci do 3 godine, smještena u svijetu zvuka, tekstura i pokreta. Predstavom dominira apstraktni pejzaž u kojem se otvaraju vrata još uvijek neotkrivenog svijeta. Kroz takav svijet, dvije ptice zajedno sa djecom otkrivaju do sada nepoznatu teritoriju.

Predstava će se odigrati i danas, 03.07.2015. godine u dva termina i to u 18h  i u 20h.

Predstava “Kinez” dotiče mnoge neuralgične tačke naših post-tranzicionih trauma čije su najveće žrtve djeca koja su junaci ove priče. Kako navodi PR služba Festivala “kroz naizgled malu priču o nastajanju jednog prijateljstva između dječaka i djevojčice, gledamo priču o pronalaženju zrna smisla i razuma u svijetu surovih predrasuda i neprepoznavanja i neuvažavanja  drugih i drugačijih.”

Iako je ova predstava prije godinu dana premijerno odigrana baš u Kotoru, za sinoćnju izvedbu je vladalo veliko interesovanje te je na ljetnjoj pozornici bilo više od 350 ljudi, najviše tinejdžera, kojima je ova predstava i namijenjena.

Osim predstave “Kra kra”, iz Norveške,  večeras je na programu i  predstava “Ivica i Marica” u produkciji Kraljevskog pozorišta Zetski dom sa Cetinja.

 

J.P.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=3384

Objavio dana srp 3 2015. u kategoriji Izvještaj, Novinarstvo. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN