Predstava “Upotreba čoveka” Borisa Liješevića otvara VII “Novi tvrđava teatar”

Predstava “Upotreba čoveka”, po romanu Aleksandra Tišme, a u režiji Borisa Liješevića, koprodukcija  JU „Grad teatra” Budva, Novog tvrđava teatra, Novosadskog pozorišta/Újvidéki Színház i East West centra iz Sarajeva, u petak, 4. septembra 2020. godine, otvara festival „Novi tvrđava teatar“ u Čortanovcima.

Pamtimo da je nedavno mladi budvanski reditelj raskrstio odnose sa Opštinom Budva junački davši ostavku na mjesto člana Savjeta za kulturu uz obećanje da će nastaviti saradnju “u slobodnoj Budvi”. U ovoj opštini je na prevrat trenutno odlazeća vlast namjerava da preotme vlast koju je ugrozio gradonačelnik Carević svojim bahatim ponašanjem. Svojim kolegama koje su se borili protiv hajdučije na opštinskom nivou, i koji obnovili na kraju, vlast nije pritekao u pomoć već je strkao. I sve ovo mu nije smetalo nastavio saradnju sa Grad Teatrom đe je odlazeći DPS svoje ljude navrat-nanos ubačio. 

Predstavu je režirao Boris Liješević po dramatizaciji romana koju su uradili sam reditelj  i Fedor Šili. Predstava je imala pretpremijerna izvođenja u East West centru u Sarajevu i u Novosadskom pozorištu u Novom Sadu.

U predstavi igraju: Emina Elor, Draginja Voganjac, Jugoslav Krajnov, Dušan Vukašinović, Ognjen Nikola Radulović, Aljoša Đidić i Ognjen Petković. Muziku za predstavu je komponovao Stefan Ćirić, kostime je osmislila Marina Sremac, a scenografiju Željko Piškorić.

Predstava se realizuje u okviru zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost“, koji u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji vode UNESCO, UNICEF i UNDP.

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=8474

Objavio dana ruj 3 2020. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN