Predstava učenika “Maksim Gorki“ škole u KIC-u

Učenici osmog razreda Osnovne škole “Maksim Gorki“ izvešće predstavu „The happy prince and the nightingale and the rose“ u srijedu, 13.novembra, u sali DODEST, sa početkom u 18 sati. Riječ je o dramatizaciji priča Oskara Vajlda, Srećni princ i Slavuj i ruža, koje govore o prijateljstvu i požrtvovanosti.

Srećni princ izaziva pažnju prolaznika zbog svog sjaja i ljepote, ali otkriva da je bio u zabludi misleći da je njegov narod srećan. Slavuj se žrtvuje zbog plemenitih ciljeva dokazujući da je ljubav uzvišeno osjećanje zbog kojeg vrijedi živjeti. Scene su upotpunjene odabranim songovima i plesnim tačkama.

Dramatizaciju je uradila profesorica Lidija Banović, a prevela profesorica Danijela Perišić.

Glumačku postavu čine talentovani učenici osmog razreda koji su više puta nastupali u pozorištu. Revijalno su učestvovali na Kotorskom festivalu pozorišta za djecu, Međunarodnom lutkarskom pozorištu i takmičili se u Baru u okviru Festivala dječijeg teatra.

Predstava će biti izvedena na engleskom jeziku, a ulaz je besplatan.

Više info – profesorica Lidija Banović 067 449 555

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=7832

Objavio dana stu 12 2019. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN