PRASKOZORJE

Priča o đevojci koja pokušava da pobjegne iz crnogorskog sela skupljajući novac kroz prostituciju.

Andrija Mugoša je filmski i TV reditelj, koji je diplomirao na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju. Režirao je i pisao scenario za šest kratkih igranih filmova, od kojih se izdvajaju dva: Batler (2018), i Praskozorje (2019). Učestvovao je na više od 24 regionalna, internacionalna filmska festivala. Njegova ostvarenja su osvajala nagrade: specijalno priznanje za najbolju glumicu na Filmskom frontu u Novom Sadu, za Najbolji kratki film na Filmskom Festivalu Ravno selo. Nominovan je i za najbolju režiju na Dublin independent film festivalu.

Radio je u Kraljevskom pozorištu „Zetski dom“ kao video reditelj za odnose s javnošću. Osnivač je producentske kuće u okviru koje režira kratke video forme firmama poput: OEBS Crna Gora, Univerzitet Crne Gore, Coffe Bristot, Nt realty, SPEKTRA. Režirao je dva muzička spota. Pobjednik je Herceg Novi mini pitch-a za kratki film Rikverc s kojim učestvuje i na Zagreb film festivalu. Film je trenutno u produkciji. Učesnik radionica stop motion filma i jedan od autora kratkog animiranog filma Kese u saradnji s Filmskim centrom Crne Gore. Filmografija: Mamin sin (2016), Kula (2017), Ispod sijalice (2018), Batler (2018), Praskozorje (2019), Rikverc (2020).

Projekcija filma će se odršati 6. sep. 2020 u 00:45h  na krovnoj terasi KIC-a „Budo Tomović“.

režija · Andrija Mugoša

scenario · Staša Petrović

direktor fotografije · Ivan Čojbašić

montaža/dizajn zvuka · Dušan Vuleković

producenti · Iva Kasalica · Katarina Kastratović

uloge · Milica Šćepanović, Dragan Račić, Radmila Mijušković

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=8508

Objavio dana ruj 5 2020. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN