“Povratak” na MESS-u

2015-10-povratak-mess_vPredstava „Povratak“, koju je po djelu Harolda Pintera adaptirao i režirao Mirko Radonjić, učestvovaće kao jedina produkcija iz Crne Gore na jubilarnom 55. Internacionalnom teatarskom festivalu MESS. Predstava “Povratak” biće izvedena u utorak 6. oktobra na sceni Kamernog teatra 55 u 22 sata.

Na festivalu koji  traje od  2. do 11. oktobra u Sarajevu, biće izvedene 22 predstave iz 13 zemalja, a u skladu sa ovogodišnjim sloganom “Prvi put”, svi autori se prvi put pojavljuju na MESS-u.

Publika će biti u prilici da vidi različite teatarske forme od klasičnog dramskog teatra do eksperimentalnog savremenog plesnog teatra, pozorišta iz Njemačke, Slovenije, Hrvatske, Meksika, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Holandije, Mozambika, Engleske, Francuske, Slovačke, Italije i Mađarske.

„Povratak” je opora komedija u kojoj Pinter postavlja čitav niz pitanja o Nama, Našim domovima i porijeklu, o tome što nosimo sa sobom,  i od čega bježimo. Preispitujući „moral” unutar porodičnog života, pisac raščlanjuje i razbija naše zablude vezane za „dom”. Prvo izvođenje ovog komada u Crnoj Gori donosi prijevod i adaptaciju na crnogorski jezik koji, prateći kolorit Pinterovog brutalnog koknija, radnju iz predgrađa Istočnog Londona smještaju sasvim jasno u domaća, jednako brutalna predgrađa, pokazujući da je apsurd šezdesetih godina prošlog vijeka u međuvremenu postao naša realnost.

U predstavi igraju Dragan Račić, Petar Novaković, Momo Pićurić, Aleksandar Radulović, Aleksandar Gavranić i Karmen Bardak.

 

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=4330

Objavio dana lis 5 2015. u kategoriji Izvještaj. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN