Povratak Branka Kovačevića DODEST-u

U okviru drugog izdanja manifestacije „Dani DODEST-a“ (DODEST – Dom omladine dramski eksperimentalni studio Titograd) , organizovane od strane Kulturno – informativni centar „Budo Tomović“ od 10. do 12. maja, večeras će biti izvedena predstava Branka Kovačevića “Zalutali metak” u organizaciji Dramskog eksperimentalnog studija “Đeca cvijeća” iz Podgorice.

Riječ je o autorskom projektu Branka Kovačevića u kojem ulogu tumači Đorđe Grujić. Ovo predstavlja povratak našeg velikog dramskog umjetnika DODEST-u poslije čak 16 godina! Ukratko,  priča je o zgodama i nezgodama veterana GOSPODINA X, sakupljača sekundarnih sirovina, kada nelojalna konkurencija, suptilnim metodama, nastoji da ga otjera sa njegovog posjeda.

Cilj ovogodišnje manifestacije je da publiku podsjeti na značaj djelovanja scene DODEST više od 40 godina u kojoj su dramska iskustva sticale i stiču generacije značajnih pozorišnih stvaralaca. U okviru manifestacije podgoričkoj publici biće predstavljene tri predstave, čiji su autori ili izvođači nekada i počinjali na ovoj sceni KIC-a „Budo Tomović“.

Manifestaciju je svečano otvoriti pozorišna predstava “Malo o duši” u četvrtak, 10. maja, u Velikoj sali, sa početkom u 20 sati, dok je naredne noći (11. maja u 20 sati) izvenedna monodrama “Jelena žena koje nema” u sali DODEST-a.

Napominjemo da se izvedbom večerašnje predstave, koja je prigodna tek za punoljetne, zatvara festival “Dani DODEST-a”.  

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=6114

Objavio dana svi 12 2018. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN