Pometnje pitomca Terlesa u režiji Zorana Rakočevića

Monodrama „Pometnje pitomca Terlesa“ po romanu Roberta Muzila, biće ponovo izvedena u petak, 9. juna, na sceni DODEST, sa početkom u 21 sat. Ulaz je besplatan.

Predstava se bavi problemima koje adolescenti neizgrađenog seksualnog identiteta i dvojbenog seksualnog nastrojenja imaju u svojim životima. Muzil u istom romanu nalazi način da opiše prirodu sadomazohističkog odnosa u mladim društvima, koji se najčešće nalazi u internatima poput onog koji je Terles pohađao. Upravo u tom sluganskom položaju u kojem zatičemo samog Terlesa počinje pravi sukob ovog romana. Sami tekst već je jednom prilikom našao svoje mjesto u crnogorsko pozorište mada u režiji Branka Brezovca. 

U ovom slučaju je Muzilov tekst za pozorište adaptirao Vasko Raičević, režiju potpisuje mladi crnogorski reditelj Zoran Rakočević, a pitomca Terlesa glumi Marko Todorović. Predstava je još jedna produkcija Alternativne teatarske aktivne kompanije – ATAK, producenti su Dragana Tripković i Slobodan Radović, a partner projekta je Kulturno – informativni centar „Budo Tomović”. 

Kratki URL: https://zrcalo.me/?p=5707

Objavio dana lip 9 2017. u kategoriji Vijesti. Možete pratiti sve u vezi ovog teksta putem RSS 2.0. Ako želite, prokomentarišite ovaj tekst

Ostavi svoj komentar

Prijava | Administrator MATOKAN